Pähkinäinen punajuurikeitto ja 2-vuotinen taival

3. helmikuuta 2016


Kasvissosekeitot ovat käteväää ja kevyttä arkiruokaa ja niistä saa helposti muokattua erilaisia versioita arkiruokarepertuaarin jatkeeksi. Punajuurikeittoon uppoaa niin päärynät kuin saksanpähkinätkin, kannattaa kokeilla!


Heipä hei!

Helmikuuhun päästiin ja se tarkoittaa sitä, että Ruoka-alkemisti täyttää tänään 2 vuotta! Hieman ollaan nyt toisissa tunnelmissa kuin silloin kaksi vuotta sitten ja paljon on ehtinyt tapahtua. Ihan hauska on ollut huomata, että tässä on samalla oppinut oikeasti paljon kaikkea uutta. Niinkin hassuja asioita, kuin veitsen käsittelyä kasviksia pilkkoessa (jonka yksi yritys päättyi melkein veriseen kukkakaaliriisiin) tai patalappujen riittävä määrä leipoessa (en myönnä, että keittiötuolissa olisi vieläkin jälki). Päivääkään en kuitenkaan vaihtaisi pois, kokemukset ovat parhaita ja niitä on kiva muistella jälkikäteen.

Koska Ruoka-alkemisti -blogin todellinen teema on alkanut vasta hiljalleen muotoutua sellaiseksi, johon oikeasti olen tyytyväinen, olen alkanut löytämään niitä asioita, joita haluan painottaa. Yksi avainasemassa oleva asia on yksinkertaisuus. Kaiken hyvän ei tarvitse olla hirveän monimutkaista, vaikka joskus onkin kiva näperrellä, mutta helppous on myös mukavaa. Minun helppouteni ei välttämättä tarkoita, että se olisi kaikille muille helppoa ja toisinpäin, mutta antaa se edes hieman suuntaa. Koska hyvää makua pidän ruuassa itsestäänselvyytenä, yhdeksi aspektiksi voitaisiin luetella terveellisyys. Pienillä asioilla ruuasta saa terveellisempää, ehkei yhtä ihanan tirisevän rasvaista ja juustoista ja maittavan suolaista, mutta onko raskas ruoka aika sitä, mitä haluamme tavoitella? Ehkä joillekin on. Haluaisin kuitenkin taistella terveellisempien elämäntapojen puolesta, olematta kuitenkaan liian tiukka, herkutellahan sitä pitää, mutta senkin voi tehdä hieman paremmin, pienillä muutoksilla. 

Aion jatkossakin tarjota teille kävijöille reseptejä ja kehittää blogia uudemmille tasoille. Toki, jos sinulla on jotain mielessä mitä haluaisit täältä blogista löytää, otan mielelläni ideoita vastaan. Jatketaan kohti seuraavaa täyttä vuotta tämän maukkaan, yksinkertaisen ja terveellisen pähkinäisen punajuurikeiton tahdissa.

Saksanpähkinä-punajuurikeitto

2-3 annosta

500 g punajuuria
1 dl saksanpähkinöitä
1 päärynä
1 pieni salottisipuli
4 dl kasvislientä
2 tl sinappia
ripaus viherpippuria
ripaus suolaa

saksaknpähkinöitä tarjoiluun

Keitä punajuuret kypsiksi 30-40 minuuttia. Kuori kypsät punajuuret ja lisää ne tehosekoittimeen pähkinöiden, päärynän (poista kanta ja siemenet), kuoritun sipulin ja kasvisliemen kanssa. Surauta tasaiseksi. Kaada seos kattilaan ja keitä. Kun keitto on hautunut muutaman minuutin, lisää sinappi, pippuri ja suola, tarkista maku.
Tarjoile keitto lämpimänä saksanpähkinöiden kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget