Kauratuorejuustopannukakut

20. helmikuuta 2016


Mietitkö herkullista vaihtoehtoa viikonlopun aamupalalle? Kokeile siis näitä Oatlyn uutuustuotteesta, kauratuorejuustosta, valmistettuja kuohkeita pannukakkuja. Resepti on myös kätevästi vegaaninen.


Mukavaa lauantaihuomenta!

Tällähetkellä tuntuu, että kaikkia uusia tuotteita tulee sarjatulella kauppojen hyllyille. Ei meinaa yhtään pysyä edes perässä, että mitä kaikkea uutta oikein tulee. Ehkä suurimpana "mullistuksena" voinee mainita tuon Alpron kehittelemän kasvipohjaisen rahkan. Vastaavaa tuotetta onkin kyllä jo jonkin aikaa odoteltu, että sinänsä loistava uutinen ja vielä loistavamman uutisesta tekee kyseisen tuotteen hyvä maku. Samalla tuli myös soijapohjaiset "herkkurahkat" mustaherukan ja passionhedelmän mauissa. 

Niinpä sitten alkuviikosta, kun podin poistetun hampaan syndroomaa (toisinsanoen kipua ja suun avaamiskyvyn puutetta) ajattelin lohduttaa itseäni hyvän tv-ohjelman äärellä ja maistaa tuollaista mustaherukkaista herkkurahkaa. Rahkani oli jostain syystä hieman kai pyörinyt kaupan hyllyllä tai jotain, sillä siellä oli mustaherukkasosekerros ja rahkakerros sikinsokin, koko setti oli siis jo valmiiksi lähestulkoon homogeenistä kahden faasin sijaan. Sitten kun tätä herkkua, kaikista ennakkovaroituksista huolimatta, rupesin syömään, jouduin toteamaan, että ns. mansikkahiki iski. En ole allerginen hedelmille/marjoille, mutta tosi usein, etenkin viimeaikoina, niitä syödessäni naamaa rupeaa kuumottamaan ja sellainen muka allerginen reaktio iskee. Pahimpia ovat varmaan tuoreet mansikat, kovamaltoiset omenat ja appelsiinit tiettyyn aikaan vuodesta. Mutta niinpä sitten siis jäi herkkurahkani syömättä parin lusikallisen jälkeen, sillä en halunnut testata immuunipuolustukseni rajoja. Olihan se mustaherukkainen herkkurahka ihan hyvää... mutta ikävä kun se ei sitten oikein sopinut minulle. Onneksi on aina tuo maustamaton versio, johon voi tukeutua jatkossakin.

Näiden rahkojen ohella kauppoihin on ilmestynyt myös läjä muitakin uutuustuotteita, Alprolta kookosvanukkaat, Yosalta pari uudistettua kauravalmistetta ja Oatlyltä, tässäkin reseptissä käytetty, kauratuorejuusto. Tuo kauratuorejuusto oli omalla kohdallani erittäin positiivinen tuotelisäys, sillä kasvipohjaisia tuorejuustoja on tähän mennessä ollut saatavilla harmillisen rajallisesti. Tuo tuore onkin sitten ilmestymisensä jälkeen ollut ainakin omalla kohdallani loppu melkein jokaisesta kaupasta. Muita uutuustuotteita ylipäätään kauppojen hyllyillä ovat olleet esimerkiksi Paulunsin superpuurot. Tuolta merkiltä ilmestyi kesällä(?) aiemmin sokeroimattomia granoloita ja myslejä, joita oli maustettu sopivilla marjoen, pähkinöiden ym. lisäyksillä. Nyt nuo superpuurot vaikuttivat yhtälailla mielenkiintoisilta, makuina taisi olla kaakao&mustikka ja joku marjasekoitus. Samoin Fazerilta on tullut Alku-puuroihin pari uutta makua, joista inkivääri-omena vaikuttaa superherkulliselta. Mitä uusia ja lupaavia tuotteita sinä olet bongannut kaupoista viimeaikoina?


Koska kaikkia uutuustuotteita on kiva päästä kokeilemaan heti, pyöräytinkin tuosta Oatlyn kauratuorejuustosta pannareita. Amerikkalaistyyppiset pannarit ovat yleensä pehmeitä ja kuohkeita, vegaanisten pannukakkujen kanssa pitää aina hieman kikkailla enemmän, että rakenteesta saa sopivan kuohkean, sillä kananmunaahan ei taikinassa kuohkeutta tuomassa ole. Niinpä siis tämä tuorejuusto, sooda ja leivinjauhe saivat tehdä taikojaan paistinpannulla. Olin äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. Pannukakuista tuli suloisen pehmeitä ja kuohkeita ja maku oli mainio. Tuo kauratuorejuusto toi mukavan säväyksen makuunkin. 

Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla käyttää tuota kauratuorejuustoa pannukakkuihin, jos sitä kaupasta pongaat! Pienenä muistutuksena myös, että voit käydä äänestämässä vielä ruoka.fin sivuilla riisikakkuvälipalareseptejä TÄSTÄ. Oma reseptini on suklaisella avokadotahnalla kuorrutettuja riisikakkuja, tosi herkullista ja nopeaa valmistaa.

Tuorejuustopannukakut

noin 24 pikkulättyä

3 dl kauramaitoa
4 dl täysjyväspelttijauhoja
150 g Oatlyn kauratuorejuustoa
2 rkl pellavansiemenrouhetta + 4rkl vettä
1 rkl intiaanisokeria
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

tarjoiluun marjoja ja vaahterasiirappia
öljyä paistamiseen

Sekoita jauhot kauramaitoon hyvin. Lisää loput ainesosat taikinaan ja sekoita hetki voimakkaasti, että tuorejuusto sekoittuu. Anna taikinan tekeytyä kymmenisen minuuttia, tai pitempäänkin näin halutessasi. 

Ennen paistamista, sekoita taikinaa hetki voimakkaasti, että siihen tulee hieman kuohkeutta. Paista pikkulettupannulla lättyjä tipassa öljyä. Käännä pannukakut kun reunat ovat hieman kypsyneet ja paista sitten vajaan minuutin verran toiselta puolelta.
Tarjoile pannukakut lämpimänä marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Joku muukin vaikutti nälkäiseltä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget