Matcha-chiavanukas

26. maaliskuuta 2017


Chiavanukas on ihana ja helppo herkku. Matchajauhe tuo vanukkaaseen kivaa vaihtelua ja kauniin vihreän värin!


Mietin tätä reseptiä tehdessä, että onko se jotain liian itsestäänselvää ja helppoa. Eihän tässä tarvi kuin pari ainetta sekoittaa keskenään ja chiavanukas on jo aika tuttu juttu monille. Mutta toisaalta erilaisia makuvaihtoehtoja ei välttämättä aina keksi kun niitä eniten tarvitsisi.

Joten miksi ei voisi olla ihan helppoja ja yksinkertaisia ohjeita, joissa pointtina olisi juuri se erilaisten ideoiden esilletuominen. En keksinyt tarpeeksi hyvää argumenttiä tälle, joten tässä teille yksinkertainen, mutta kätevä ohje chiavanukkaalle!


Matchajauhe on ihan todella loistava keksintö käyttää ruuanlaitossakin. Kyseessä on siis vihreä teelaatu, jossa teelahdet on jauhetaan hienoksi jauheeksi. Matchalaatuja on useita erilaisia, mutta lukemani mukaan se oikea ja hyvä laatu on japanilaisessa matchassa. Monesti halvat matchajauheet saattavat olla kiinalaisia, jolloin niilen maku on kuulemma heikompi eikä niin autenttinen.

Matcha sopii ihan teejuoman lisäksi ruuanlaittoon, kuten vaikka kakkuun. Tai sitten tähän vanukkaaseen. Matchasta ei aina tule ihan niin hohtavan vihreää väriä mitä toivoisi, joten huomasin että lisäämällä vanukkaaseen matchan lisäksi hieman kurkumajauhetta, saa hohtavamman värin. Eikä sillä, kurkuma on loistava lisä makuna muutenkin vanukkaaseen (puhumattakaan terveyshyödyistä).


Tykkään tehdä chiavanukkaani yleensä johonkin "hyvänmakuiseen" kasvimaitoon. Eli siis soijamaitoa en niinkään lähtisi ensisijaisena tähän hommaan suosittelemaan. Mantelimaito, pähkinämaidot ja kookosmaito/juoma ovat sellaisia, joista tulee hyvä maku vanukkaaseen. Toki jos tykkäät makeammasta vanukkaasta ja haluat lisätä siihen esimerkiksi vaahterasiirappia, silloin ns. mauttomampikin kasvimaito, kuten kauramaito, toimii oikein hyvin. 

Alpron kookos-riisijuoma on yksi suosikkini matchavanukkaassa, mutta siinä taitaakin olla jo ihan itsessään hieman makeutusta. Mutta tässä nimenomaisessa vanukkaassa käytin kookoksella maustettua hamppumaitoa, joka sekin oli mainio uusi kokemus Good Hempin valikoimasta. Good Hempin tuotteiden miinuspuolena lienee vain niiden kova hinta. Omanikin ostin tarjouksesta kaupasta, joten hinta ei niin paljoa kirpaissut.

Vanukkaaseen voi hyvin käyttää kasan viimevuoden pakastemarjoista, sillä just nyt on hyvä aika käyttää niitä pois ennenkuin tuoreet marjat kasvavat meitä ilahduttamaan!


Matcha-chiavanukas

2 annosta

4 dl kasvimaitoa
4 rkl chiansiemeniä
2 tl matchajauhetta
½ tl kurkumajauhetta
1 lusikankärjellinen vanijansiemeniä

koristeluun vadelmia

Sekoita chiansiemenet ja matcha keskenään ja jätä turpoamaan mielellään yön yli.

Annostele vanukas annoskulhoihin ja ripottele päälle vadelmia.


VINKIT!
  • Halutessasi kermaisemman vanukkaan käytä kookosmaitoa. Mutta mantelimaidosta, kauramaidosta tai kookoksella maustetusta kasvimaidosta tulee myös hyvä vanukas!
  • Jos haluat vielä jälkiruokaisemman vanukkaan, lisää vanukkaaseen tummasuklaarouhetta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget