Suklaiset banaanimuffinit aamupalalle

11. maaliskuuta 2017


Jotain äärimmäisen helppoa, nopeaa ja maukasta? Banaanimuffinssit on ratkaisu siihen! Kaakaota hieman sekaan ja lopputulos on aikalailla täydellinen. Parhaimpia aamupalalla kahvin kyljessä.


Jokainen meistä tietää varmaan sen tunteen kun pari banaania on ikäänkuin unohtunut pöydälle vähän pitemmäksi aikaa ja niiden väri muistuttaa enemmän ruisleipää kuin banaania. Älä kuitenkaan huoli! Ruisleivän korvikkeen sijaan banaanista saa jotain paljon parempaa. Banaanileipä on toki aina yksi perinteinen vaihtoehto, mutta banaanimuffinssit ovat jotain vieläkin parempaa!

Nää muffinssit on sellasia, että kun saat ne valmiiksi huomaat jo hetken päästä että enää vain murto-osa on jäljellä. Ne häviävät käytännössä kuin itsestään enkä ole vieläkään selvittänyt että miten. Sillä minähän se en ainakaan ollut... Tai ehkä olin.

Kaakaojauholla terästetyt muffinssit sopivat mitä mainioimmin aamupalalle, vahvan kahvikupposellisen oheen. Toki ne ovat hyviä myös jälkkärinä ja välipalana, mutta aamupala on se mun numero ykkönen. Nämä muffinssit eivät myöskään sotke, joten ne voi helposti nauttia käsin ilman turhia härpätyksiä.


Usein aamupalamuffinsseissa on pähkinöitä, hiutaleita ja sensellaista. Mutta ajattelin kokeilla pähkinöiden sijaan chiasiemeniä. Niistä muffinsseihin tuli hyvä tiivis rakenne ja samalla myös hieman pureskeltavaa. Jatkoon siis!

Se hyvä juttu näissä muffinsseissa on myös, että ne voi toteuttaa tarvittaessa gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita. Ne ovat myös vegaanisia (tietty) ja niissä ei ole lisättyä sokeria vaan makeuttajana toimii ainoastaan banaani! Eli suorastaan terveellistä, joten hyvin mielin voit ottaa siitä pannulta vielä sen toisenkin muffinsin, ehkä kolmannenkin. Tai sitten hyvällä omallatunnolla tehdä koko muffinssipellillisen itsellesi.


Suklaiset banaanimuffinit

12 muffinia

4 ruskeaa banaania
3 dl kaurahiutaleita
½ dl chiasiemeniä
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl maapähkinävoita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

öljyä vuokien voiteluun
koristeluun banaaniviipaleita

Kuori ja soseuta banaanit. Sekoita soseeseen loput aineksista.

Öljyä muffinssipelti tai käytä muffinssivuokia. Lusikoi taikina tasan 12 vuokaan ja aseta kuhunkin päälle yksi banaaniviipale.

Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Muffinssit jäävät aika pehmoisiksi, mutta tiivistyvät kylmetessä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget