Vegaaniset pesto-kikhernemunakasrullat

15. huhtikuuta 2017


Kikhernemunakas on näppärä, nimestään huolimatta kananmunaton, vaihtoehto perinteiselle munakkaalle. Kun väliin levittää pestoa ja paistaa munakkaan rullalle, on nätti ja hieman erilainen herkku valmis.


Onko kikhernemunakas eli kikhernekäs sulle tuttu?

Jos ei niin, nyt on korkea aika tutustua siihen. Nimittäin löysin parhaimman keinon nauttia kikhernekkään: käärittynä rullalle peston kanssa! Varsinkin silloin kun murskaat peston itse ensin lihasvoimin morttelissa ja paistat kikhernekkään väliin. Taattu herkku ja aamupalan taikka brunssin hittituote!


Yleensä kun teen kikhernemunakkaan ruuaksi, laitan sekaan jotain yrttejä tai vaikka kevätsipulia. Joskus jos innostun oikein kunnolla, saatan jopa läträtä kikhernekkääni ketsupilla, autenttista, etten sanoisi! Parasta antia kikhernekäs onkin jonkin raikkaan ja tuoreen kanssa tarjoiltuna. Tai sitten sen peston.

Peston tekeminen kotona on oikeasti niin naurettavan helppoa, että suorastaan hävettää miksei sitä tee useamminkin. Pari vuotta sitten kesällä luin naistenlehdestä, että muodissa on tehdä omat tahnat morttelissa jauhaen. Näppäränä tyttönä kaivoinkin meidän iänikuisen messinkimorttelin esiin ja tein peston itse. Tai sanotaanko että laitoin ainekset mortteliin itse ja pyysin miesvoimaa apuun. Kyllä se pesto sitten syntyi, mutta ehkä ensikerralla pilkon valkosipulin etukäteen enkä laita kokonaisia kynsiä. Tai myönnän epätrendikkyyteni ja kaivan sen sauvasekoittimen suosilla esiin.


Tämän nopeammaksi somekelpoista gourmetaamiaista tuskin saa, nimittäin näyttäähän se nyt paljon hienommalta kun on pieniä söpöjä rullia tarjolla verrattuna siihen lättyyn johon teet epäonnistuneesti hymynaaman ketsupilla ja yrität epätoivoisesti peitellä sitä kurkunsiivuilla ja tomaatilla (kokeiltu on).

Nyt siis vain takuuvarma itsen ja muiden sulostuttaja-aamupala, tai vähemmän aamupala tuleelle ja herkuttelemaan! Nopeaa, helppoa ja maukasta.


Vegaaniset pesto-munakasrullat

2-4 annosta

2 dl kikhernejauhoja
2 dl vettä
2 tl kurkumaa
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta
(mustaa)suolaa maun mukaan

noin 1 dl pestoa*

Sekoita kikhernejauhot, vesi ja mausteet keskenään. Kaada taikinasta ohut kerros paistinpannulle ja levitä tasaisesti. Anna paistua hetki ettei taikina näytä raa'alta, levitä päälle pestoa. Rullaa lätty tiiviille rullalle ja siirrä pannun keskikohtaan. Kaada rullan toiselle puolelle hieman taikinaa ja levitä ohueksi kerrokseksi, anna paistua hetki ja levitä pesto. Toista samaa kunnes saat puolet taikinasta käytettyä. Tee lopusta taikinasta toinen rulla samallalailla.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä parin sentin viipaleiksi ja tarjoa.


VINKIT
  • Tarvittavan määrän pestoa voi myös tehdä itse. Siihen tarvitaan iso ruukullinen basilikaa, pari (marinoitua) valkosipulin kynttä, pari ruokalusikallista pinjansiemeniä/pähkinöitä, pari ruokalusikallista öljyä, ruokalusikallinen ravintohiivaa, pippuria ja suolaa. Kaikki vain sauvasekoittimella sekaisin tai morttelissa jauhaen. 
  • *Huomioi että monissa valmispestoissa on parmesania tai kananmunaperäistä säilöntäainetta, joten lukaise pakkausseloste ennen ostamista. Esim. Urtekramilla on vegaanista pestoa ja sitä löytyy monista kaupoista.

4 kommenttia :

  1. Onpa hauska ja herkullisen kuuloinen resepti! Kikhernemunakas on kyllä niin monipuolinen ruoka, täälläkin ruokalistalla harva se päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!
      Kikhernemunakas on kyllä niin toimiva ruoka ja ihanan nopea valmistaa, niin helppo tehdä koska vain :)

      Poista
  2. Hei Jenni!
    Kivan tuntuinen resepti...kikhernejauhoja löytyy kaapistani. Teen yleensä pizzapohjan niistä. Terveisiä Maalaisbistrosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anne!
      Kikhernejauhot on kyllä käteviä, sopii myös pizzapohjaan hyvin :) Joten nyt kokeilemaan ihmeessä kikhernemunakasta!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget