Ajatuksia Tampereen Vire-messuista

20. tammikuuta 2018


Vierailin Tampereen messukeskuksessa järjestetyillä Vire-messuilla, joiden yhtenä osa-alueena oli vegaanimessut. Messuilla riittikin paljon maisteltavaa ja paljon tuttuja tuotteita.


Olin Tampereen Vire-messuilla 20.-21.1. bloggaajana. Vierailin messuilla lauantaina ja onnistuin saapumaan paikalle iltapäivällä suurimman ruuhkan jo väistyttyä. Messuilla oli useita eri osa-alueita, joista yksi oli vegaanimessut. Messualue olikin täynnä kaikkea terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää pelkän ruuan lisäksi. 

Messut olivat Tampereen Messukeskuksen E-hallissa, eli kovinkaan suuresta tapahtumasta ei sinänsä ollut kyse, vaikka samaan tapahtumaan oli yhdistetty useita aiheita. Vegaanialueelta löytyikin paljon tuttuja yrityksiä kuten ylemmän kuvan Silmusalaatti, Baba Foods hummuksineen, Sorttiinan Leipomon vegaaniset tuotteet ja paljon muuta.


Messuilla ei niinkään ollut tarjolla ruoka-annoksia, vaan kojut tarjosivat pieniä maistiaisia tuotteistaan ja tuoteuutuuksista. Esimerkiksi Plantin kaurapohjaiset jugurtit saavat vahvistusta maaliskuun puolella omena-vanilja maulla. Myös Vegemin seitankebabin rinnalle on tulossa muita uutuuksia, joita pääsee kuulemma nyt jo koemaistamaan Klubin lauantaibrunsseilla.

Uutena tuttavuutena ostin messuilta Karviaisten tilan Voima-papu härkäpapurouhetta. Olen tuosta härkäpapurouheesta nähnyt paljon netissä, mutta en vielä ollut löytänyt sitä kaupasta käsiini. Nyt onkin sitten hauska päästä kokeilemaan tuotetta käytännössä!


Myös Vegekauppa löytyi messuilta ja tarjolla olikin tuttujen tuotteiden lisäksi esimerkiksi hauska messukassi, joka sisälti useamman tuotteen messuhintaan. Vegekaupan kojulla ehdinkin hypistellä kovasti cashewpähkinöistä tehtyä valkohomejuustopakettia ja haaveleimaan juustosta itselleni. Instagramin puolella onkin päässyt näkemään ja kuulemaan hieman omasta vegaanisesta valkohomejuusto projektistani.


Kokonaisuudessaan messut olivat vegaanimessujen osalta hieman suppeammat mitä oletin. Yrityksiä oli kyllä useita maistattamassa ja myymässä tuotteitaan, mutta suuri osa niistä oli jo entuudestaan tuttuja, eikä mitään kovinkaan uutta ollut tarjolla. Yllättävintä "vegaanimessujen" osalta kuitenkin oli, että monet vegaanituotteittaan myymään tulleet putiikit myivät samalla myös ei-vegaanisia tuotteitaan kuten juustoa, kala-annoksia ja vastaavia. Tämä aiheutti ainakin minussa hieman hämmennystä, sillä mikä vegaanimessu silloin kyseessä on? Kyseiset tuotteet eivät oikein muutenkaan sopineet messujen terveysteemaan, joten en oikein ymmärrä miksi ne messuilla olivat. Eihän gluteenittomallakaan puolella messuja ollut tuotteita, joissa on vain vähän vehnää. Järjestelyn olisi tämän osalta voinut hoitaa siis hieman paremmin.

Toinen harmittava puute, mikä messuilla, verrattuna esimerkiksi Helsingissä vuosi sitten järjestettyihin Vegemssuihin, oli ruokakojujen puute. Messuilla usein paras anti on erilaiset kojut joista saa maistiasannosten lisäksi jotain pientä syötävää, kahvia tai muuta. Nyt tarjolla oli oikeastaan vain jäätelöä, kierresipsejä ja smoothieita, jos Messukeskuksen omaa ravintolaa ei lasketa. Messujen jälkeen jäikin siis hieman kahvihammasta kolottamaan. 


En antanut vajavaisen tarjonnan kuitenkaan surettaa kovin kauaa, sillä Spiron rullajäätelöt pelastivat messupäivän. Odotankin innolla, että Spiron jäätelöjä on taas kesällä myynnissä. Kiivi-turkinpippuri ja vaniljainen mokkajäätelö ovat makuina erikoisen kuuloisia, mutta molemmat niin toimivia yhdistelmiä!

Aiotko vieraila sunnuntaina vielä Vire-messuilla? Tai kävitkö jo kenties tänään? Millaisia ajatuksia messut sinussa herättivät?Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget