Laskiaispullasmoothie

10. helmikuuta 2018


Itse laskiaisena ei ehdi kovinkaan montaa pullaa syömään ilman övereitä, joten laskiaispullahimon taltuttamisen voi aloittaa vaikka syömällä jo aamupalaksi laskiaispullahenkisen smoothien. Kardemummalla, kookoskermalla ja vadelmilla maustettu smoothiekulho onkin hauska fuusioherkku!


Koska aloitin kausiherkut fuusiolinjalla jo runeberginpuuron kanssa, nyt on hauska aiheuttaa hilpeyttä vielä seuraavallakin sekoituksella! Laskiaispullasta en kehitellyt suinkaan puuroa, mutta jotain hieman samankaltaista, nimittäin smoothiekulhon!

Runeberginpuuroreseptini onkin ollut hauskan suosittu tänä vuonna ja on ollut ihana seurata instassa kuvia, joita olette reseptilläni tehdyistä luomuksista siellä jakaneet. Todella nättejä puuroja! Ehdin syödä jopa ihan "oikeankin" runebergintortun puuroista huolimatta. Nyt on kuitenkin aika siirtyä ajattelemaan seuraavaa kausiherkkua.


Niinsanottu pullasmoothie onkin tuttu jo pidemmän ajan takaa: cashewpähkinöitä ja kardemummaa niin ollaan jo aika lähellä! Laskiaspullaelementtiin lisäksi vaahdotin kookoskermaa ja lisäsin koristeeksi tuoreita vadelmia. Saattaahan tämä olla ehkä hieman kaukaa haettua, mutta ainakin hauska näitä smoothiekulhoja oli tehdä ja sehän on tärkeintä että itselle tulee hyvä mieli! 

Laskiaispullien tai tämän smoothien kaveriksi sopiikin hyvin lämmin kaakao.

Laskiaispullasmoothie

2 annosta

Pullasmoothie
1½ dl cashewpähkinöitä liotettuna
2 kypsää banaania
1½ dl kauramaitoa (glut.tarv.)
½-1 tl kardemummaa
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä

Lisäksi
vadelmia tai muita marjoja
1 dl jääkaappikylmää kookoskermaa/kookosmaitotölkin kiinteää osaa
mantelilastuja

Liota cashewpähkinöitä joko yön yli kylmässä vedessä tai puolisen tuntia lämpimässä. Laita myös kookoskerma/-maitotölkki jääkaappiin.

Laita kaikki smoothien ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Lisää enemmän kardemummaa tarvittaessa. Kaada smoothie tarjoilukulhoihin.

Kaavi kookoskerma/-maitotölkistä noin desi jähmeää osaa kulhoon ja vatkaa se vaahtomaiseksi. Lusikoi tai pursota vaahto smoothieiden päälle. Asettele lopuksi vadelmat ja mantelilastut. Tarjoile.


Vinkit
  • Jos mantelimassa on mielestäsi olennainen osa laskiaispullaa, älä epäröi raastaa mantelimassaa kookoskerman päälle. 

Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


6 kommenttia :

  1. Kauniit annokset. Onnistuisikohan jos vaihtaisi cashewpähkinöiden tilalle manteleita, koska meillä ollaan allergisia pähkinöille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Manteleillakin onnistuu aika hyvin, tällöin suosittelen käyttämään kuorettomia manteleita, että väri pysyy valleana. Mantelit ovat myös hieman kovempia kuin cashewpähkinät, joten niitä kannattaa liottaa ainakin yön yli vedessä. Manteleiden surauttamisessa tehosekoittimella kannattaa myös olla kärsivällinen, että saa sileän smoothien :)

      Poista
  2. Nämä sun ideat! Loistavia. Hauska idea kyl tuo pullasmoothie. Tuota em. Pähkinä juttua olisin myös kysynyt. Mutta sain jo vastauksen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :) Pullasmoothie on kyllä hauska herkku. Toivottavasti manteleistakin tulee yhtä herkullista.

      Poista
  3. Tää on kyllä huikein idea ikinä, hyvä Jenni! Arvaa kuka ehti jo syödä överit laskiaispullista? Kjeh kjeh, kokeilin myös mantelimassalla ja nyt ihmettelen mihin käytän lopun pötkön. Ihan mielettömiä jälleen kerran nämä sinun kuvasi, vaikka juuri söin viimeisen vähän kuivuneen pullan niin silti tuli nälkä ja mietin jo kauppaan suuntaamista hakemaan puuttuvia aineksia tätä varten. Hyvät kuvat kyllä innostavat kokeilemaan ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitti Emilia! En myönnä juuri syöneeni neljä päivää putkeen laskiaispullia En se minä ollut :D Ehkä olisi tosiaan sen smoothien aika. Toimii muuten 3 kaverin kookos-lakujäde hyvin pullan välissä ;)

      Mantelimassa sopii kyl raastettuna vaikka puuron päälle! Tai sit jos tekee vaikka torttutaikinanjämistä jotain myöhäistorttuja niin niihin vain mantelimassanappi päälle ja nam

      Mutta tähän aikaan vuodesta saakin herkutella kausiherkuilla jos siltä tuntuu! :) Joten eikun smootheintekoon (pitää varmaan itsekin kun cashewpähkinätkin kutsuu käyttämään kaapissa).

      Kiva kuulla, että kuvat innostavat kokeilemaan! Olin iloinen tuosta mumman tai äidin tekemästä pitsiliinasta jonka bongasin kaapista, niin ihana ja sopii pullatunnelmaan :)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget