Nyhtökaurapyörykkäpasta

19. helmikuuta 2018


Nyhtökaurapyörykät tuovat täyteläisyyttä tomaattiseen pastakastikkeeseen. Helppo tomaattikastike valmistuu nopeasti.


Nyhtökaura alkaa hiljalleen löytää paikkansa meidänkin keittiössä. Hintavuudensa puolesta sitä ei syödä joka viikko, mutta se on kätevä proteiininlähde ruuassa kun haluaa päästä helpommalla maustamisen suhteen ja haluaa erityisen täyteläisen lopputuloksen. Nyhtökauraperheen uusimmat pyöreät tulokkaat, eli nyhtökaurapyörykät ovat hyviä joko sellaisenaan tai ruuanlaitossa.

Kun hypistelin pyörykkäpussia käsissäni kaupassa mielessäni pyöri vain ajatus tomaattisesta pastakastikkeesta. Nyhtökaurapyörykät ovatkin näppäriä juuri niissä tilanteissa kun ei halua ensin valmistella pyöryköitä ja sitten kastiketta. Pyörykät voi vain paistaa ja lisätä kastikkeeseen vaivattomasti. Sopii etenkin arkisiin ratkaisuihin kiireen keskellä.


Helpoin ja nopein reitti tomaattiseen pastakastikkeeseen löytyy tomaattimurskapurkista. Kun tomaattimurskan sekaan lisää paistettua sipulia, balsamicoa ja tuoreita tomaatteja on lopputuloksena ihan helpo kastike ilman tunnin keittelyäkin.

Pasta-annoksen voi viimeistellä runsaalla annoksella rucolaa ja halutessaan ravintohiivahiutaleilla. Eipä sitä sitten hyvä pasta muuta tarvitsekaan. Jos mielit gluteenitonta annosta, niin pastan voi kyllä vaihtaa gluteenittomaan, mutta nyhtökaurapyörykät voivat sisältää gluteenia, joten toimi oman ruokavaliosi mukaisesti.


Nyhtökaurapyörykkäpasta

4 annosta

n 200 g täysjyväspagettia (glut. tarv.)

Kastike
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 pss  monday nyhtökaurapyöryköitä
400 g tomaattimurskaa
150 g kirsikkatomaatteja
1 rkl balsamicoa
1 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 kourallinen rucolaa


Keitä pasta paketin ohjeen mukaisesti.

Kuutioi sipuli ja paista öljyssä nyhtökaurapyöryköiden kanssa. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää pannulle tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja balsamico. Keittele seosta muutamia minuutteja, kunnes se hieman sakeutuu.

Lisää kastikkeeseen kypsä pasta ja mausta. Ripottele lopuksi rucola päälle ja tarjoile.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

4 kommenttia :

  1. Meillä on testattu muutamaan otteeseen nyhtökaurapyöryköitä ja niitä meillä tarttuu ostoskoriin jos sattuvat olemaan alennuksessa. Ihan maukkaita ja varmasti sopivatkin hyvin tomaattikastikkeeseen pastan kaveriksi. Olen niitä ahneena dipannut suoraan jääkaapista äitini tekemään sinappiin – toimii! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä itsekään raaskinut niitä normaalihintaisena ostaa, mutta useamman kertaa löytynyt alesta, ehkä siinä vaiheessa kun rupeaa palkkaa saamaan on toinen ääni kellossa.

      Ne pyörykät on kyllä herkkua sellaisenaankin! Mäkin dippailin niitä jugurtti-yrttikastikkeeseen!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget