Karamellisoitua luumua ja sipulia salaatissa

17. syyskuuta 2019


Luumujen maku muuttuu kun niitä kypsentää. Makeus vaihtuu kipeäksi ja niistä saakin herkullisen lisäkkeen salaattiin paistetun sipulin kanssa.


Luumu on syksyinen juttu, varsinkin jos sattuu vielä omistamaan luumupuun. Meillä on töissä tämän tästä joku tuonut omia luumujaan tarjolle ja on ollut hauska huomata miten erilaisia makuja kotimaisista luumuista löytyy. Sain myös ison satsin luumuja meille ystävän puustakin ja niitä onkin sitten tullut syötyä niin sellaisenaan kuin erilaisissa ruuissakin.

Yleensä ajatellaan, että luumua voisi käyttää vain makeissa jutuissa, mutta näin ei kuitenkaan ole, vaan luumu toimii loistavasti suolaisissakin ruuissa! Tein saamistani luumuista vispipuuroa ja huomasin, että ne kirpeytyvät kivasti keitettäessä. Kirpeys sopiikin loistavasti karamellisoidun sipulin kaveriksi ja luumu-sipulit toimivat hyvin salaatin lisukkeena, mutta myös ihan vaikka sellaisenaan muun ruuan ohessa.Karamellisoidut sipuli-luumut

2 reilua annosta

Karamellisoidut sipuli-luumut
1 rkl öljyä
1 iso kelta/punasipuli
n. 100 g luumuja (3-4 isompaa tai monta pientä)
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa

Lisäksi salaattiin
n. 100 g roomansalaattia
10 cm pala kurkkua
n. 10 kirsikkatomaattia
1 avokado
1/4 paprikaa
½ kotimaista kvinoaa kuivana +1 tl kasvisliemijauhetta

Huuhtele kvinoa ja kypsennä kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan.

Kuori sipulit ja leikkaa siivuiksi. Laita kuullottumaan pannulla miedolla lämmöllä.

Poista luumuista kivet ja leikkaa puolikkaiksi/lohkoiksi. Lisää paistinpannulle sipulien kanssa ja lisää mausteet. Kypsennä hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes luumujen ja sipulien rakenne pehmenee ja ne rupeavat karamellisoitumaan. Älä paista liian kuumalla vaan hitaasti.

Tarkista maku ja lisää sokeria tai suolaa tarvittaessa.

Pilko ja valmistele salaatin muut ainekset. Huuhdo ja keitä kvinoa. Kasaa lopulta salaatti.Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget