Huijarin nachopelti eli kasvis-nachopelti jauhiksesta

29. helmikuuta 2020


Helppo nachopelti vegejauhiksesta! Ei tarvitse osata maustaa sen kummemmin, sillä helpoin vaihtoehto on käyttää valmista tacomaustetta ja salsaa, yksinkertaista jos niin haluaa!


Nyt kun päästiin jo vegejauhisten makuun edellisessä reseptissä lindströminpihveistä, on hyvä miettiä muutakin valmistettavaa! Vuosi sitten julkaisemani resepti helposta nachopellistä on ollut yksi blogin suosituimmista resepteistä. Eikä mikään ihmekään, sillä tuo on todella hyvä ja helppo ruoka! Nyt onkin aika toiselle vähän vastaavalle nachopellille, joka valmistuu pienellä vaivalla suht vähistä raaka-aineista. Tämänkertainen nachopelti onkin ehkä hieman perinteisempi versio, sillä kokeilin siihen tacomaustettua kasvisjauhista.

Vegejuustot herättävät vaihtelevia mielipiteitä makunsa ja koostumuksensa puolesta. Nehän sisältävät pääosin kasvirasvoja kuten kookosöljyä, mutta eivät esimerkiksi proteiinia tai kalsiumia, kuten juuston olettaisi. Maku tai rakenne koetaan usein myös oudoksi, sillä sulamisominaisuudet eivät aina ole tutut ja maku saattaa olla tylsä tai outo. Oma suhtautumiseni vegejuustoihin vaihtelee, kun joukosta löytää omat suosikkinsa toimivat ne esimerkiksi uuniruokien päällä tai lämpimissä leivissä, mutta en välttämättä päivittäin niitä käyttäisi leivän päällä juuri suuren tyydyttyneiden rasvojen pitoisuuden vuoksi. Vegaanisissa ruuissa voikin kehitellä paljon muita lähestymistapoja juuston tilalle! Kannattaa siis ajatella laatikon ulkopuolelta. Tällä kertaa juuston korvasikin maustettu kaurapohjainen "kermaviili".


Vegejauhikset toimivat hyvin tällaisessakin ruuassa ja niiden käyttö on helppoa, vaikka kasviproteiinien käyttö ei olisi entuudestaan tuttua. Makua löytyy jo sellaisenaan eikä maustamiseen tarvita yliluonnollisia kikkoja. Tämän reseptin kanssa voi kuitenkin oikoa mutkia vielä entisestään, sillä maustamiseen riittää valmis tacomauste ja valmis salsa. Näiden sijasta toki voi käyttää ihan vain itse tehtyä maustesekoitusta ja tomaattimurskaa. Valitse siis itse! Suolaa jos haluat välttää, niin valitse maustaminen itse ja lisää suolaa vain sen verran kuin tarvitsee. 


Huijarin nachopelti


Maustettu vegejauhis
2 tl öljyä
1 pkt vegejauhista (esim Lidl next level tai Pouttu Muu)
1 pss tacomaustetta (valitse mausteisuus mielen mukaan)*
1 tlk/n. 200 g salsaa (tai tomaattimurskaa)

Lisäksi
1 pss/400 g nachoja
100 g kirsikkatomaatteja
1/2 paprikaa
1 punasipuli
1 kypsä avokado
1 lime

Dippi
1 prk/200g kaurakeviä/kaura fraichea
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Paista vegejauhis öljytilkassa. Kun se on paistunut lisää sekaan tacomauste ja salsa. Sekoita hyvin.

Levitä nachot leivinpaperoidulle uunipannulle tasaisesti. Lusikoi vegejauhis nachojen päälle. Puolita tomaatit, pilko paprika ja punasipuli ja levitä pannulle.

Paista nachoja 225 asteisessa uunissa noin 5 min. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa, etteivät nachot pääse palamaan, ne saavat kuitenkin hieman ruskistua

Sekoita dipin ainekset keskenään.

Pilko avokado ja lime nachopellille päällimmäiseksi ja lusikoi dippi päälle. Tarjoile.

*Tacomausteen voi korvata myös maustamalla itse. Lisää 2 tl juustokuminaa, 1 rkl paprikajauhetta, ½ tl mustapippuria, 2 tl sipulijauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 1 tl oreganoa ja suolaa maun mukaan.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget