Helpot kalattomat kalatortillat

22. lokakuuta 2019


Arjen kiireessä helpot ratkaisut ovat valttia! Nämä kalattomat tortillat valmistuvat minuuteissa ja maistuvat taatusti kaikille!


Olipa kerran eräs maanantai-iltapäivä kun tulin töistä kotiin nälkäisenä. Mies oli lähtenyt työmatkalle, joten voisin tehdä ruuaksi ihan mitä tahansa vain itselleni. Ei sillä että meillä olisi nirsoiltu ruuasta, mutta se tunne kun voit tehdä ihan mitä tahansa. Kaupan hyllyväleissä samoillessani nälkä alkoi pahasti painaa ja pyörämatkaa kotiin olisi vielä kuutisen kilometriä. Jotain täytyi siis keksiä ja pian. Sitten muistin jonkun kehuneen So finen so fish "kalapihvejä" ja päätin kokeilla niitä. Mutta mitä ihmettä kalapihvien kaveriksi? Muusissa kestäisi liian kauan, eikä ihan vain leipääkään tehnyt mieli. Muistin sitten noiden pehmeiden taikinalättyjen olemassaolon ja suuntasin tortillahyllylle nälän kurniessa yhä äänekkäämmin. Suhahdin vihannestiskin ohi napaten äkkiä matkaani ensimmäiset asiat mitä keksin ja pyörän keula kohti kotia! 

Noin 25 minuuttia myöhemmin istuinkin tyytyväisesti tortilla-annokseni edessä ja olin niin tyytyväinen itseeni, miten pystyinkään keksimään niin hienon ruuan! Ja vielä ihan itse ilman sen suurempia apuja. Taputin itseäni olkapäälle ja mietin jo huomista, jolloin söisin vielä kaksi muuta pakastimessa odottelevaa kalatonta pihviä. Loistava tuote kiireisiin iltoihin ja tilanteisiin kun ei vain jaksa tehdä ruokaa ja nälkä on kova. Tässä sitten jaan ylpeänä tämän reseptinikin, olkaa hyvät ja nauttikaa!


Kalattomat kalatortillat hämäävät varmasti kokeneempaakin kalanpuikonystävää, varsinkin kun ne tarjoilee tillillä ja sitruunalla maustetun tsatsikin kanssa. Juustoportin uusi kasvipohjainen kermaviili toimi tsatsikin pohjana todella mainiosti! Sillä tuli hyvä sopivan paksu rakenne kastikkeeseen, eikä annos jäänytkään kaipaamaan kuin ehkä santsilautasta.


Helpot kalattomat kalatortillat

2-4 annosta

1 pkt So finen so fish pihvejä
1 sipuli
salaattia
kirsikkatomaatteja
4-8 (täysjyvä)tortillaa

Tillitsatsiki
1 prk Juustoportin kaurakeviä tai kaurafraichea/kreikkalaista soijajugua
5 cm pala kurkkua
2 rkl tuoretta tillisilppua
½ sitruunan mehu
½ sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
pippuria maun mukaan.

Paista so fish pihvit paketin ohjeen mukaan tilkassa öljyä ja paista samalla pannulla myös lohkottu sipuli. Leikkaa paistetut pihvit siivuiksi tarjolle.

Valmista tratsiki. Raasta kurkku karkealla raastimella kaurakevin sekaan. Lisää sekaan myös tilli, sitruunan mehu ja kuori ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää hieman suolaa tai tarvittaessa pippuria. Jätä maustumaan.

Revi salaatti sopivaksi ja puolita tomaatit.

Tortillat voi kukin kasata pöydässä suoraan edessään, joten nostele täytteet kippoihin tarjolle.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget