Vadelmainen täytekakku lemon curdilla

2. syyskuuta 2020


Makeita vadelmia ja karhunvatukoita raikkaan lemon curdin kanssa! 


Vaikka kesä saattaisikin vedellä viimeisiään, vielä voi hyvin nauttia kesäisessä tunnelmassa! Kävin ostamassa paikalliselta marjatilalta vadelmia ja karhunvatukoita ja halusin käyttää ne täytekakkuun. Tähän toki sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat, jos tuoreita ei ole saatavilla.

Perinteinen täytekakku kermatäytteellä on aina varma valinta herkkuhetkeen, mutta yleensä on kiva lisätä jotain pientä, mikä erottaa kakun tavallisesta. Tähän kakkuun lisäsin täytteeksi raikasta lemon curdia. Siitä tulee ihanan raikasta ja täyteläistä. Sopii hyvin makean kaveriksi!


Tällä reseptillä vegaanisesta täytekakkupohjasta tulee mukavan kuohkea ja se sopiikin hyvin täytekakkuun. Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti valmistamaan pohjan kerrokset omissa vuuissaan, jolloin lopputulos on vieläkin kuohkeampi. Samassa vuuassa paistaessa pohja herkästi kohoaa vain keskeltä, mutta reunat eivät pysy mukana. Tähänkin toki on varmasti olemassa netti pullollaan erilaisia vinkkejä. Kerro ihmeessä jos tiedät hyviä kakunpaistovinkkejä!


Vadelmainen täytekakku lemon curdilla

18 cm kakkuvuoka

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl valinnaista sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5 dl valinnaista kasvimaitoa
2 tl omenaviinietikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
öljyä vuoan voiteluun

Lemon curd
½ dl sitruunamehua
½ dl valinnaista kasvimaitoa
2 rkl valinnaista sokeria
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 tl perunajauhoja

Täyte
½ prk Fazer aito kauravispiä
8-10 vadelmaa/karhunvatukkaa
1 tl vaniljasokeria tai 1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä

koristeluun vadelmia, karhunvatukoita ja syötäviä kukkia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Valmista kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada sekaan kasvimaito, etikka ja öljy ja kääntele taikina sekaisin.

Pingota leivinpaperi 16-18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä seinämät. Jos mahdollista käytä kahta samankokoista vuokaa ja paista kakun kerrokset erikseen, näin kakku kohoaa nätimmin, mutta voit paistaa yhdessä vuoassa ja leikata kakun. Paistoaika on pidempi yhdessä vuoassa paistaessa. Kaada taikina yhteen vuokaan tai jaa tasan kahteen vuokaan.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 45 min jos paistat koko taikinan yhdessä vuuassa, noin 23-30min jos paistat taikinan kahteen vuokaan jaettuna. Testaa kypsyys puutikulla, jos siihen ei jää taikinaa kakku on kypsä. Anna jäähtyä
Valmista lemon curd. Laita kaikki ainekset kattilaan ja laita lämpenemään. Kun seos kuplahtaa nosta se liedeltä ja anna jäähtyä kunnolla.

Kun kakkupohja ja lemon curd ovat jäähtyneet valmista täyte. Vatkaa kauravispi kiihteäksi vaahdoksi ja murskaa sekaan vadelmat/karhunvatukat ja lisää vanilja. Vaahto muuttuu pinkiksi vadelmista.

Kasaa kakku. Levitä alapuolen päälle täytettä ja sen päälle lemon curd. Nosta yläpuoli täytteiden päälle ja lusikoi loppu täyte sen päälle. Koristele marjoilla ja kukilla. Anna tarvittaessa jämäköityä vielä jääkaapissa, jos lemon curd tuntuu vetiseltä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget