Grillinuudelit maapähkinävoikastikkeella

16. kesäkuuta 2021


Grillinuudelit eli kakuksi paistetut ja maustetut nuudelit sopivat mainiosti kesän grillailuihin tuoreiden kasvisten, kuten kaalin kaveriksi!


Kesällä tulee grillattua aika paljon, sillä ulkoilmasta on niin ihana nauttia ja toisaalta kämpän kuumentaminen entisestään ei aina tunnu kovin houkuttelevalta ajatukselta. Kun grillausta tulee harrastettua vähän enemmän, on kiva miettiä repertuaariin vaihtelua ja kokeilla uusia juttuja. Niinpä siis piti kokeilla nuudeleiden grillaamista! Aiemmin olen tehnyt lähinnä wokkia grillissä nuudeleista, mutta nyt vähän jotain muuta.

Mun versiossa grillinuudeleista maustetut nuudelit paistetaan kakuksi, jonka voi syödä vaikka käsin! Nuudelikakkua voi dippailla haluamiinsa kastikkeisiin ja tässä ohjeessa teinkin raikkaan maapähkinävoikastikkeen. Nuudelikakku on aika kätevä versio nuudeleista, sillä sen syöminen on helppoa ulkonakin, eikä vaadi välttämättä ruokailuvälineitä ollenkaan! Mikä olisikaan sen parempaa kun tiskiä ja vaivaa säästyy.




Grillinuudelit ja grillikaali maapähkinäkastikkeella

3-4 annosta

Grillinuudelit
n. 240 g nuudeleita (=3-4 "arkkia" nuudeleita")
2 rkl seesamiöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
1½ dl vettä
½ dl vehnäjauhoja

Grillikaali
1 pienehkö varhaiskaali
pippuria
öljyä paistamiseen

Maapähkinävoikastike
½ dl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
½ limen mehu
2 tl (vähäsuolaista) soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
½-1 dl vettä

paista halutessasi oheen myös tofua tai muuta valinnaista kasviproteiinia
tarjoiluun limeä, tuoretta persiljaa, tuoretta chiliä tai paprikaa, valinnaisia muita kasviksia

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Sekoita nuudeleihin seesamiöljy ja -siemenet. Sekoita vesi ja vehnäjauhot keskenään ja kaada nuudelien päälle. Sekoita vielä hyvin. 

Kuumenna grillilevy kuumaksi ja lisää tarvittaessa öljyä paistoa varten. Sekoita nuudeliseos vielä ennen valmistusta, ettei neste ole valunut pohjalle. Muotoile massasta käsin haluamasi kokoisia kasoja kuumalle levylle ja painele kasat pihvin muotoon (eli paina lätyksi ja tasaa reunoja). Paista ensimmäiseltä puolelta sen verran, että tunnet nuudelilevyssä paistopinnan, eli että levy pysyy kasassa kääntäessä. Anna paistua mielummin hieman liian pitkään, kuitenkaan polttamatta, kuin kääntää liian nopeasti jolloin levy ei ole vielä jähmettynyt ja hajoaa. Käännä ja paista vielä toinen puoli hyvin. Paista tarvittaessa ensimmäistä puolta lisää, että saat hyvän paistopinnan. Jos tuntuu, että massa ei pysy hyvin kasassa ensimmäisen levyn paiston jälkeen, voit lisätä 1 rkl jauhoja ja 2 rkl vettä.

Leikkaa kaali noin 2 cm paksuisiksi kiekoiksi ja leikkaa kiekot puoliksi. Paista grillissä ja mausta pippurilla.

Valmista maapähkinävoikastike. Sekoita maapähkinävoi, limen mehu, soijakastike, riisiviinietikka ja pari rkl vettä keskenään. Lisää vettä kastikkeeseen kunnes koostumus on mieleisesi.

Tarjoile nuudelit ja kaalit maapähkinävoikastikkeen kanssa ja tiristä päälle limeä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget