Kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta

9. kesäkuuta 2021


Tässä olisi ohje täydelliseen vegaaniseen kinuskijäätelöön ilman jäätelökonetta! Jäätelöstä saa tehtyä palloja suoraan pakastimesta ottamisen jälkeen.


Tässä on täydellinen yksinkertainen jäätelöresepti, joka ei vaadi jäätelökonetta! Lopputulos on niin jäätelöinen, että siitä saa muotoiltua palloja helposti heti pakastimesta oton jälkeen. Tarvitset raaka-aineiden lisäksi vain kulhon, vatkaimen ja jonkun astian mihin jätskin teet. Vaikka se vaikein osio tässä onkin joutua odottamaan jäätymistä! Sillä jos erehdyt maistamaan massaa ennen pakastusta voit ehkä joutua syömään sen kaiken heti.

Jos siis olet unelmoinut vegaanisesta jäätelöstä, joka valmistuu ilman jäätelökonetta, tässä on sun resepti! Mutta täytyy kyllä sanoa, että tästä jädestä ei huomaisi, että se on vegaanista, joten rohkeasti vain kokeilemaan kuka tahansa. 


Vegaanisen jäätelön valmistaminen on välillä hieman haastavaa, varsinkin kun yhtälöön lisää jäätelökoneen puuttumisen. Nykyään kaupoista löytyy kondensoitua kookosmaitoa, joka on mullistanut ainakin meillä jäätelönteon. Olen kokeillut tehdä jäätelöä useammallakin eri ohjeella, enkä ole ollut ihan täysin tyytyväinen mihinkään lopputulokseen. Aina se on ollut hileistä tai hieman kuivaa. Jos jäätelöstä haluaa pyöritellä palloja, on se ollut lähinnä nimellistä pallonmuodostusta ja rakenne on ollut usein parempi vasta kun jäätelö on ollut hetken huoneenlämmössä.

Tämä resepti kuitenkin toimii hyvin ja lunastaa kaikki odotukset. Jos haluat onnistua varmasti, käytä ohjeessa mainittuja ainesosia, sillä olen huomannut, että kondensoiduissa kookosmaidoissa on hieman eroja. Spice upin kondensoitu kookosmaito on suoraan purkista otettuna aika tymäkkää ja kinuskista kun joillain merkeillä se on voinut olla hyvinkin vetistä. Näillä aineksilla onnistuu ainakin varmasti!


Tällä samalla kaavalla ajattelin kokeilla soveltaa muitakin jäätelömakuja. Kondensoidussa kookosmaidossa on vain aika vahva kinuskinen maku, jonka en haluaisi kuitenkaan puskevan liikaa läpi muista jäätelömauista. Joten tuotekehitys jatkuu, mutta tässä on ainakin yksi loistava jäätelömaku!

Kokeilujen aikana lisäsin lopulta tähän jätskiin vielä nuo keksimurut, jotka toimivat todellisena pisteenä i:n päällä ja mausta tuli viimeistelty! Ja onhan se nyt hienomman näköinenkin keksimurun kanssa, hih.

Kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta

1,5 l vuoallinen

1 prk Fazer aito vaahtoutuvaa kaurakinuskikastiketta
1 tlk/320 g Spice up kondensoitua kookosmaitoa
½ tl sormisuolaa (tai normisuolaa)
3 digestivekeksiä

Vaahdota kinuskikastike sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa sekaan kondensoitu kookosmaito. Ripota sekaan suola ja kääntele massa sekaisin, älä enää vatkaa tässä vaiheessa.

Lusikoi massa valinnaiseen n. 1,5 l vetoiseen astiaan tai pariin pienempään. Käytin 25 cm leipävuokaa. Murustele päälle digestivekeksit ja painele keksinpaloja hieman syvemmälle massaan.

Peittele kannella ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Jäätelö on käyttövalmista suoraan pakastimesta ja siitä saa muotoiltua palloja. Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget