Marjahyve muropohjalla

24. heinäkuuta 2022


Marjahyve valmistettuna suoraan piirakkavuokaan. Vuoka on helppo tarjoilla pöytään ja sieltä lusikoida kaikille syöjille.


Kesäisin olisi mukava nauttia sadon ihanista marjoista sellaisenaan, mutta toisaalta olisi hauska leipoakin jotain. Marjatäytekakkuakaan ei jaksa ihan jatkuvasti syödä, joten piti keksiä jotain vähän muuta. Oma suosikkini tuoreille marjoille on tylsästi kaurapuuron päällä, mutta tällä kertaa jotain parempaa herkkua! Nimittäin piirakkavuokaan tehty marjahyve. Täytteenä on sitruunalla ja turkkilaisella kaurajugulla maustettua kauravispiä ja pohjalla ihan perus murutaikina. Simppeliä ja todella hyvää! Paranee vain säilyessään.




Marjahyve muropohjalla

24 cm piirakkapohja

Taikina (voit myös käyttää kaupan valmista murotaikinapohjaa esim kymmpimurotaikina)
100 g kylmää leivontamargariinia (esim. sunnuntai laktoositon tai violife block)
0,5 dl sokeria
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 1 tl vaniljasokeria
2 dl +1 rkl ydinspelttijauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja)
2-3 rkl vettä

Kermatäyte
1 tlk/2,5 dl kauravispiä (esim fazer tai oddlygood)
2 dl turkkilaista kaurajugua (esim oatly)
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi
valinnaisia marjoja esim mansikoita ja vadelmia
koristeeksi syötäviä kukkia tai yrttejä kuten sitruunamelissaa


Valmista ensin taikina. Kuutioi margariini kulhoon ja lisää sekaan sokeri, vanilja ja jauhot. Nypi taikina sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan ja sekoita taikinaa varovasti. Taikinaa pitäisi nyt pystyä muotoilemaan takaiseksi.

Levitä taikina 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta pakastimeen noin 15 minuutiksi tai jääkaappiin tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista täyte piirakan ollessa jähmettymässä. Vatkaa vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan turkkilainen jugu ja vatkaa hetki. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vaniljasokeri ja sekoita. Jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi

Kun taikina on viilentynyt nosta se 200 asteiseen uuniin paistumaan noin 10 minuutiksi. Pohja saa saada hieman väriä, mutta pysyä vielä mehevänä. Nosta jäähtymään.

Kun pohja on jäähtynyt lusikoi kermatäyte päälle ja koristele marjoilla runsaalla kädellä. 


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget