Herukkavispipuuro

4. syyskuuta 2014

Vispupuuro on eräs suosikkiherkkuni, sitä tulee vain jostain kumman syystä valmistettua ihan liian harvoin. Koska punaherukkasato oli pensaissamme tänävuonna hyvin runsas, olen yrittänyt käyttää punaherukoita milloin mihinkäkin, nyt ne sitten päätyivät vispipuuroon. Valkoherukat toimivat vispipuurossa myös oikein hyvin, mutta punaherukoista saa puuroon nätin vaaleanpunaisen värin.
Ja jos marjat käyttää vielä suoraan pensaasta päin, on niiden ravintoarvotkin ihan hyvällä mallilla, joten tätä herkkua voinee syödä mahan täydeltä potematta huonoa omaa tuntoa, mutta toisaalta parin annoksen jälkeen kieli meinaa kuivua herukoiden happamuuden takia. Suosittelen siis käyttämään harkintaa ja muistamaan kohtuuden kaikessa (toisinkuin minä).

Vispipuuro

4 annosta

3 dl  punaherukoita (valkoherukatkin toimivat hyvin)
1 l    vettä
3 dl  kauramannasuurimoita
½ dl sokeria (makumieltymysten perusteella voi määrää lisätä)
½ tl  suolaa

Perkaa herukat tarvittaessa. Laita herukat ja vesi kattilaan ja keittele hiljakseltaan niin, että marjojen rakenne hajoaa ja ne soseutuvat. Halutessaan seoksen voi siivilöidä, jolloin siemenet saa puurosta pois. Lisää kuumaan seokseen mannasuurimot kokoajan sekoittaen. Keitä paketin ohjeen mukaan, omassa versiossani keittoaika noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sokeri ja suola.
Anna puuron jäähtyä kunnolla ennen vispaamista. Jäähtymistä voi nopeuttaa nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen. Kun puuro on jäähtynyt kunnolla vispaa sähkövatkaimella kunnes kuohkeaa.
Tarjoile kylmänä esimerkiksi maidon kanssa. Mieltymysten mukaan pinnalle voi vielä ripotella sokeria.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget