Punaherukkainen panna cotta

4. syyskuuta 2014


Halusin kokeilla valmistaa panna cotan Hyytelösokeri Multilla. Toisaalta en tiedä oikein, voiko tätä kutsua panna cotaksi (käännös keitettyä kermaa), sillä jätin olennaisimman ainesosan, eli kerman, kokonaan pois ja korvasin sen maidolla. Toisaalta lopputulos maistui hyvältä, eikä mielestäni oikeastaan edes kaivannut kermaisempaa makua, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.
Valkoviiniä käytin punaherukoiden kanssa tasoittamaan makua ja viemään punaherukoiden kirpeyttä pois. Eikä keittämisen jälkeen alkoholiakaan siinä juuri pitäisi olla jäljellä. Vesikin toimii vallan mainiosti tässä, jos muuta ei ole saatavilla, mutta silloin menettää hieman maun kokonaiskuvasta ja voi joutua käyttämään hieman enemmän sokeria tasapainoisen lopputuloksen saavuttamiseen.

Panna cotta

4 annosta

Vaniljakerros
4 dl    kauramaitoa
3/4 dl Hyytelösokeri Multia
1 tl     vaniljasokeria
2 tl     limen mehua
1 tl     raastettua limen kuorta

Punaherukkakerros
2 dl   punaherukoita
½ dl  valkoviiniä (tai vettä)
2 rkl  vettä
½ dl  Hyytelösokeri Multia

punaherukoita koristeluun

Valmista ensin vaniljakerros, joka tulee annosastiaan pohjalle. Kaada kauramaito ja hyytelösokeri kasariin ja lämmitä sekoitellen. Kun seos rupeaa kuplimaan, laita levy pois päältä ja sekoita kokoajan. Anna kiehua hetkenaikaa, jonka jälkeen nosta pois levyltä. Lisää vaniljasokeri, limen mehu ja kuori seokseen. Kaada annosastioihin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. 
Kun vaniljakerros on ollut jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, valmista punaherukkakerros. Laita punaherukat ja neste kasariin. Lämmitä seosta niin että se rupeaa hiljalleen kiehumaan ja sekoittele, kunnes marjojen rakenne hajoaa kunnolla. Sekoita hyytelösokeri pieneen vesimäärään ja kaada nauhana marjaseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lämmitä niin että seos kiehuu ja anna kiehua hetken aikaa kokoajan sekoittaen. Nosta seos pois levyltä. Kaada seos hitaasti ja varovasti vaniljakerroksen päälle annosastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään. Nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli, mutta muutama tuntikin riittää. Mitä kiinteämmän hyytelön haluaa, sen kauemmin seoksen kannattaa antaa hyytyä.
Koristele punaherukoilla ja tarjoile.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget