Piparminttuinen mustikkakakkunen

4. syyskuuta 2014


Näin Pirkka-lehdessä maininnan minttuisesta mustikkapiirakasta, jossa oli käytetty Marianne-keksejä pohjana. Kyseinen resepti herätti mielenkiintoni ja kyhäsinkin sitten oman karvalakkiversioni piirakasta olennaisten raaka-aineiden puuttuessa. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Piparminttu maistuu piirakasta juuri sopivasti peittämättä kuitenkaan mustikan makua alleen. Täytteestä tuli sopivan kiinteä Hyytelösokeri Multilla.
Kakun voi valmistaa myös kaksinkertaisella reseptillä, jolloin voi käyttää perinteistä 26 cm irtopohjavuokaa.

Mustikkakakku

16 cm halkaisijan irtopohjavuoka, noin 6 annosta

Pohja
1½ dl murennettuja kaurakeksejä (esim. Kantolan kaurakeksit)
1 rkl   kaakaojauhetta
2 tl     piparminttuaromia
30 g   margariinia (esim tummansininen Keiju)

Juustokakkutäyte
100 g  soijatuorejuustoa (esim Tofutti)
1 dl     soijavispiä
1 tl      piparminttuaromia
2 rkl   soijamaitoa (tai muuta nestettä)
1/4 dl Hyytelösokeri Multia

Mustikkakiisseli
200 g mustikoita
½ dl   vettä
1 rkl   perunajauhoja
2 rkl   vettä

Valmista ensiksi pohja. Murenna kaurakeksit ja sekoita niihin ensin kaakaojauhe. Sulata margariini ja lisää murujen sekaan piparminttuaromin kanssa ja sekoita vielä mahdollisimman tasaiseksi. Pingota leivinpaperi 16 cm halkaisijan irtopohjavuokaan ja levitä keksimuruseos sen pohjalle tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan. 
Valmista juustokakkutäyte. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Lisää piparminttuaromi ja sekoita. Lämmitä 2 rkl nestemäärä esimerkiksi mikrossa ja sekoita hyytelösokeri siihen niin, että se liukenee kunnolla. Kaada hyytelösokerilitku nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
Kauho täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Mitä kauemmin antaa hyytyä, sen parempi lopputulos

Kun kakku on ollut jääkaapissa hyytymässä vähintään muutaman tunnin, valmista mustikkakiisseli. Kaada mustikat ja puoli desio vettä kattilaan ja lämmitä hiljalleen. Anna mustikoiden rakenteen hieman hajoilla, mutta ei liikaa, mustikat saavat jäädä hieman paloiksi. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada nauhana mustikkaseokseen kokoajan sekoittaen. Lämmitä seosta vielä niin että se pulpahtaa ja sekoita vielä kunnolla. Anna hieman jäähtyä, jonka jälkeen mustikkaseoksen voi kaataa piirakan päälle. Anna tasaantua jääkaapissa vielä ainakin tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget