Minttuinen karviaishyytelö

4. syyskuuta 2014


En ollut aiemmin valmistanut varsinaisesti hyytelöä, joten päätin nyt kerrankin kokeilla. Kotona karviaissato oli varsin hyvä, joten ne pääsivät kokeiluuni uhreiksi. Punaisten karviaisten kerrotaan hyytelöityvän paremmin, sillä ne ovat hieman happamampia kuin vihreät karviaiset. Käytin hyytelössä myös minttua, että siihen saisi mukavan raikkaan vivahteen karviaisen rinnalle.
En halunnut kovin sokeripitoista hyytelöä, joten päädyin käyttämään melatinia hyytelöimiseen. Sokeria lisäsin lähinnä mauksi.
Tämä hyytelö toimii oikein hyvin esimerkiksi puuroissa tai jälkiruuissa. Mikseipä sitten vaikka ihan broilerin tai vastaavan kanssa lämpimissäkin aterioissa. Onnistunut kokeilu siis kaikenkaikkiaan.

Karviaishyytelö

4 pienehköä purkillista

1 l       karviaisia (punaiset hyytelöityvät paremmin)
½ dl    vettä
1 dl     sokeria
1 dl     tuoretta minttua
½ pss sinistä melatinia

Perkaa karviaiset tarvittaessa. Laita karviaiset, vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä hiljalleen välillä sekoitellen. Kun karviaisten rakenne alkaa hajoilemaan, laita lämpötilaa pienemmälle ja anna hautua jonkin aikaa, että karviaiset pehmenevät kunnolla. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi karviaissose niin saat kuoret pois ja sileämpää hyytelöä. Karviaisia siivilässä kannattaa painella vielä lusikalla tai jollain, että saat kaiken marjan "lihan" käyttöön. Laita sose takaisin kattilaan ja lisää puolet melatin pussin sisällöstä soseeseen samalla sekoittaen. Keitä sosetta vielä minuutin verran. Leikkele/silppua mintun lehdet pieneksi ja lisää soseeseen. 
Annostele sose steriloituihin hillopurkkeihin ja laita pala leivinpaperia kannen alle. Kierrä korkit tiiviisti. Jäähdytä purkit heti annostelun jälkeen jääkaapissa. Hyytelö on kunnon jäähtymisen jälkeen valmista käytettäväksi.

Vanhat etiketit saa hillopurkeista pois liottamalla niitä vedessä yön yli. Pestyt hillopurkit saa steriloitua nätisti laittamalla ne avattuna 125 asteiseen uuniin vähintään 15 minuutiksi. Kannet voi keittää vedessä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget