Perunarieska jämistä

28. lokakuuta 2014


Rieskat ovat mitä mainioin leipälajike ja parasta ne ovat tottakai vastapaistetun lämpiminä. Rieskoja on loppujen lopuksi todella helppo valmistaa, yksinkertaisimmillaan jauhoja ja vettä, mutta jostain syystä en itse saa kovinkaan usein aikaiseksi tehdä niitä. Rieskoja on myös helppo muokkailla monin eri tavoin, kuten käyttämällä erilaisia jauhoja tai lisänä jotain juuressosetta. Niihin saa myös helposti uppoamaan erinäisten ruokien jämät, kuten itse tälläkertaa käytin lehtikaalimuusini rippeet. Kannattaa siis käyttää mielikuvitusta ja toteuttaa jännittäviä tuotoksia.

Rieskat

n. 15 keskikokoista rieskaa

5 dl    perunamuusia (käytin aiemmin tekemäni lehtikaalimuusin loput)
3 dl    soijajugurttia
2 dl    vettä
1 dl    kaurahiutaleita
ripaus yrttisuolaa
1 rkl   pellavansiemenrouhetta
2 dl    ohrajauhoja

Notkista ensin muusi, että saat turhat kokkareet pois. Sekoita siihen muut aineet paitsi ohrajauhot. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, ettei taikinasta tule liian jämäkkää, jos siihen tulee liikaa jauhoja. Lopputuloksen pitäisi olla löysähköä, mutta pysyä kuitenkin hieman kasassa. Lusikoi massaa leivinpaperoidulle uunipellille noin kaksi ruokalusikallista per rieska ja levitä taikina tasaiseksi joka rieskan kohdalla.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile mieluiten lämpimänä, jolloin rieskat parhaimmillaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget