Mehevistä mehevin banaanikeikauskakku

27. marraskuuta 2014


Varoitan näin heti alkuun, että tämä on kakku, joka uppoaa vatsaan luvattoman nopeasti. Ei siis kannata syöntihetkellä epäröidä hetkeäkään, vaan ottaa oma palansa, kun vielä pystyy.
Keikauskakut ovat aina hauskoja, sillä pääosin ne ovat mukavan meheviä. Tämän kakun kohdalla mehevyys on vertaansa vailla. Banaanit ovat pinnalla sopivan karamellisia ja suklainen kakkupohja pehmeä. Itselläni oli käytössä ehkä hieman liian laakea leipävuoka, jonka takia taikinakerros jäi hieman liian ohueksi (tai sitten olisi pitänyt tehdä kaksinkertainen annos), mutta tämä ohuus ei kuitenkaan makua haitannut lainkaan. Suosittelisin siis käyttämään oman 30 cm leipävuokani sijaan 25 senttistä leipävuokaa. Tai miksei jopa pyöreää pienempää kakkuvuokaa, tosin silloin banaanien asettelu voinee olla hieman haastavampaa. Leipävuokaan banaanisiivut menevät mukavasti poikittain.
Periaatteessa tätä kakkua voisi ajatellä lähes terveelliseksi, mutta jokainen voinee muodostaa siitä oman mielipiteensä. 

Banaanikakku

25-30 cm leipävuoallinen, 4-6 annosta

Pohjalle
2 rkl rasvaa/öljyä
2      banaania

Taikina
2           pellavamunaa (2 rkl pellavarouhetta+6 rkl vettä)
150 g    margariinia (tummansininen keiju)
1 dl       intiaanisokeria
1 3/4 dl kaurajauhoja
½ dl      kaakaojauhetta
1 tl        vaniljasokeria
1 tl        leivinjauhetta
½ dl      kasvimaitoa tai vahvaa kahvia
50 g      rouhittua tummaa suklaata

koristeluun esimerkiksi pähkinärouhetta tai mantelilastuja


Laita pellavarouhe turpoamaan veteen muiden valmistelujen ajaksi.

Siivuta banaanit 3-4 osaan pitkittäissuunnassa. Levitä sulatettu rasva leipävuoan pohjalle ja asettele banaanisiivut vieriviereen vuoan pohjalle. Ei haittaa jos banaanien reunat tulevat hieman yli.
Valmista sitten taikina. Vatkaa hyvin sekaisin (vaahdota) huoneenlämpöinen margariini ja intiaanisokeri. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten parissa erässä taikinaan välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon vielä maito/kahvi ja turvonnut pellavamuna. Rouhi tumma suklaa ja ripottele hiput taikinaan. Lusikoi taikina banaanisiivujen päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n 30-40 minuuttia, riippuen kakun paksuudesta. 30 cm leipävuoan paistoajaksi riitti 30 min.
Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen muutamia minuutteja ennenkuin kumoat sen. Kumoa kakku pitkälle lautaselle ja ripottele päälle pähkinärouhe tai mantelilastut. Kakku on hyvää vielä seuraavana päivänäkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget