Suklaapähkinävoibrowniet

11. marraskuuta 2014


Valmistin aikoinaan mustapavuista brownieseja ja tämä resepti on toteutettu hieman samalla idealla. Kikherneet toimivat ehkä hieman mustapapuja paremmin makeassa leivonnassa, sillä niiden ominaismaku peittyy paljon helpommin. Tämäkin toki lienee varmaan makuasia, kuka maistaa minkäkin voimakkaampana.
Tällä ohjeella brownieista tulee aika makeita, eli jos ei tarvitse olla ihan niin herkkuherkkua, niin erikseen lisätyn sokerinkin voi jättää pois sillä suklaapähkinälevite kyllä hoitaa asian. Käytin itse tähän samaa suklaamaapähkinävoita, mitä aiemminkin olen joissain resepteissä käyttänytkin, se on toimivaa. Kyseistä levitettä käytettäessä suolaa ei kannata erikseen lisätä, sillä siitä tulee sopivasti suolaisuutta. Jos käytät jotain muuta suklaapähkinälevitettä, kannattaa suolaa lisätä hieman, sillä se tasoittaa mukavasti muita makuja.

Suklaapähkinävoibrowniet

8 palaa

1 tlk     kikherneitä (230g valutettuna)
ripaus  leivinjauhetta
ripaus  ruokasoodaa
(ripaus suolaa)
½ dl     ruokosokeria
2/3 dl   kaurahiutaleita
½ dl     suklaapähkinälevitettä (esim. suklaista maapähkinälevitettä)
2/3 dl   kasvimaitoa
1 tl       vaniljauutetta
3 rkl     tummasuklaahippuja/rouhetta (esim. tummansininen panda)

Muussaa kikherneet. Jos haluat päästä helpolla, surauta ne yleiskoneella murskaksi tai jos haluat tehdä asiat vaikean kautta (kuten minä) survo kikherneet siivilän läpi (ainakin tulee supersileä rakenne). Lisää taikinan muut ainekset, paitsi suklaahiput kikherneiden sekaan ja sekoita hyvin. Massasta tulee hieman löysähköä. 
Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele suklaahiput taikinan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, tai jos haluat kikherneiden maun häviävän kunnolla, odota seuraavaan päivään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget