Kurpitsalatte

18. marraskuuta 2014


Viimeaikoina tai sanotaanko jokin aika sitten mediassa hehkutettiin paljon Starbucksin pumpkin spice latesta ja siihen kohdistuvasta villityksestä. Tutkiskelin hieman asiaa, että mistä kyseinen juoma oikein olisi valmistettu ja päädyin lopputulokseen, että yhteyttä kurpitsaan täytynee etsiä hammastikkua apuvälineenä käyttäen. Ideanahan siinä on käytännössä kurpitsamauste. Suomessahan kurpitsamaustetta ei kovin suurilla merkkivaloilla ole myynnissä, joten eri mausteita voinee lisäillä oman mielen mukaan. Kurpitsan kanssa sopii mielestäni todella hyvin kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka. Kyseiset mausteet ovat toki yleisiä myös piparkakuissa, mutta erilaisella suhteella ja siirapin poisjättämisellä saadaan ei-niin-piparkakkuinen maku aikaan. 
Tämä tuotos syntyi siis käytännössä halusta toteuttaa oma kurpitsalatte oikeasta kurpitsasta kunnon mausteilla. Tavallistakin maitoa voi reseptissä käyttää, itselläni sattui olemaan riisimaitoa vain hollilla ja laktoosi-intolerantikkojuoja ajatellen käytin sitten sitä. 
Suosittelen juomaan tämän juoman ehdottomasti kunnolla lämpimänä, sillä kylmänä mausteet eivät tule tarpeeksi hyvin esille.

Kurpitsalatte

3-4 annosta


2 dl kurpitsasosetta
2 dl vahvaa kahvia (tai espressoa 3-4 annosta)
7 dl valinnaista kasvimaitoa
1 rkl vaniljauutetta
2 rkl vaahterasiirappia
1½ tl maustesekoitusta (kanelia, jauhettua pomeranssinkuortsa, inkivääriä ja neilikkaa, maustepippuria)

koristeluun kanelia

Kuumenna kasvimaito kattilassa. Sekoita sillä välin kurpitsasose, kahvi ja mausteet ja jaa seos 3-4 lasiin. Halutessasi, vaahdota kuumaa maitoa hieman, ja kaada se tasan laseihin kurpitsaseoksen päälle. Ripottele kanelia pinnalle ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget