Kookoksinen chai latte

17. huhtikuuta 2015


Tällaisena huhtikuisena aamuna kun katsoo ikkunasta satavaa lunta, tulee väistämättäkin sellainen olo, että haluaisi juoda jotain lämmintä. Maistoin chai lattea ensimmäisen kerran ehkä noin viitisen vuotta sitten. En ole ihan varma, mikseivät ne olleet kiinnittäneet huomiotani aiemmin, mutta maistettuani olin myyty. Chai latessa yhdistyvät tee ja mausteet loistavalla tavalla ja lisättävä maito pehmentää tätä makua sopivasti ja tekee juomasta juuri täydellisen kylmän ilman nautinnon.
Tässä chai latessa halusin kokeilla kookosmaidon käyttöä pohjana. Kun teepuruja ja mausteita hauduttaa kunnolla yhdessä, ne muodostavat hyvän kokonaisuuden. Forsmanin India chai latte on ehkä suosikki chai latteani, se on todella pehmeän, mutta aromikkaan makuista, suosittelen kokeilemaan.
Tämä juoma kannattaa ehdottomasti tarjoilla kuumana tai vähintäänkin hyvin lämpöisenä. Jos juoma pääsee jäähtymään liikaa, kookoksen rasva alkaa kertyä nesteen pinnalle ja peittää hieman mausteiden makua. 

Kookoschailatte

2 annosta

2 dl   kookosmaitoa
2 dl   vettä
3 rkl chailatte puruja (esim Forsman tea India chai latte)
1 rkl ruokosokeria
1      kanelitanko
½ tl  kanelia
½ tl  kardemummaa
½ tl  inkiväärijauhetta

Sekoita kookosmaito ja vesi keskenään kasarissa ja kiehauta. Lisää teepurut ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, halutessasi pitempäänkin. Siivilöi mukeihin ja tarjoile kuumana.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget