Suklaapallerot, ruokalahjaidea

7. joulukuuta 2015


Jos mietit joululahjaideoita, nämä suklaapallerot ovat loistava valinta. Tryffeliä muistuttavat suklaapallot voi valmistaa sellaisesta suklaasta kuin haluaa: maitosuklaa, tummasuklaa, maidoton suklaa jne. Koristelutkin voi tehdä usealla eri tavalla.


Heipä hei jälleen.
Itsenäisyyspäivä tuli ja meni ja saisihan se lumikin jo hiljalleen sataa maahankin asti. Lunta odotellessa tyytykäämme jouluintoiluun ja keinolumeen. Jouluna on mukavaa lahjoa läheisiä ja aina ei sitä krääsääkään viitsisi ostaa, varsinkaan jos ei tiedä kunnolla, mitä vastapuoli oikein haluaa. Näinpä siis ruokalahjat ovat täydellinen vaihtoehto lahjaideaksi. Ruokalahjan pitäisi olla sellainen, että se on helppo pakata ja säilyttää. Myös vastapuolen mahdolliset ruoka-allergiat on hyvä ottaa huomioon.


Niinpä siis nämä suklaapallerot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan todella helppo toteuttaa ruokavalioon kuin ruokavalioon. Näihin suklaapalleroihin tarvitaan vain omavalintaista suklaata ja kookoshilloa. Suklaita on nykyään niin tuhatta ja yhtä sorttia, että en usko ongelmaa syntyvän. Itse käytin näihin suklaapalloihin Fazerin premium tummaa leivontasuklaata, joka on maidotonta ja täyteläisen makuista. Kookoshilloa käytin siksi, että se antaa mukavan pehmeän maun näihin palluroihin ja sen koostumus oli sopivan tiivis. Kookoshillo mahdollistaa valkoisen värinsä puolesta myös sen, että valkosuklaata käytettäessä suklaapallot säilyttävät valkoisen värinsä. 
Koristeluun voi ja pitää käyttää mielikuvitusta, sillä koristella nämä pallot voi käytännössä millä tahansa syötävällä. Jos ei halua tomusokeria käyttää, lumisen valkoisen lopputuloksen saa kookoshiutaleilla tai -jauholla. Myös mantelijauhetta kannattaa kokeilla. Värikkäämmän lopputuloksen saa puolestaan strösseleillä tai kuivatulla marjajauheella. 

Suklaapallot

noin 15 pientä palloa

200 g valitsemaasi suklaata (valko-, maito- tai tummasuklaa, maidoton, jne.)
1 dl kookoshilloa (Jam It! tai itsetehtyä)

koristeluun tomusokeria, kookoshiutaleita/jauhoa, mantelijauhetta, strösseleitä...

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulaan suklaaseen kookoshillo ja sekoita, pidä tarvittaessa vielä vesihauteella, että hillon saa sekoitettua hyvin. Anna massan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran, mutta ei haittaa jos aikaa kuluu pitempään.
Muotoile massasta käsissä palloja. Pyörittele pallot haluamassasi koristeessa (kun pyörittelet pallot käsin niiden pinta kostuu sen verran, että koristelu tarttuu kiinni).
Nosta pallot koristelun jälkeen vielä jääkaappiin, että koristeet tarraavat kiinni.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget