Täyteläinen porkkanapuuro

22. joulukuuta 2015


Kaurapuuro on loistava ruoka ja siitä saa helposti tuunattua mitä tahansa. Heitä siis sekaan porkkanaraastetta, saksanpähkinöitä ja mausteita, niin uusi makukokemus on taattu.


Mukavaa jouluviikkoa!

Niinpä, enää muutama päivä aattoon. Jännittääkö? Olen ainakin ollut melkein kiltti viimeaikoina, jos nyt ei lasketa satunnaista velvollisuuksien välttelyä, ärtymyskohtauksia jnejnejnejne.... Eli siis koska meillä jokaisella on aina joskus ei-niin-hyvä -päivä, niin suodanneen se, vaikka olisikin joulukuu ja tontut kiertelisivät ikkunoiden takana. Omalta osaltani pitäisi vielä suurin osa jouluruuista pyöräyttää pöytään. Jouluruokiakaan ei kuitenkaan määräänsä enenpää kannata etukäteen valmistella, että syötävä ruoka olisi tuoretta. Mutta eiköhän nämä pari päivää riitä siihen mainiosti. Tänään tuli leivottua vielä hieman joulukeksejä, eiköhän hiljalleen niidenkin määrä ala riittää. Kyllä se joulu tästä pian on purkitettuna, kunhan vielä pakastettuna, niin olisin varsin tyytyväinen.


Koska jouluherkkuja tuntuu tursuavan nyt ovista ja ikkunoista, mikä on toisaalta ihan hyväkin asia, mutta ehkä pieni vaihtelu ennen h-hetkeä tekisi terää. Niinpä siis voit tehdä aamupalaksi, tai miksei iltaruuaksikin, tämän täyteläisen porkkanapuuron. Tämä on varsin simppeli puuro, mutta eipä sen aina tarvitsekaan olla monimutkaista. Rouhitut saksanpähkinät kruunaavat kokonaisuuden ja puuroelämys on lähes vertaansa vailla.

Porkkanapuuro

4 annosta

8 dl (kasvi)maitoa
4 dl kaurahiutaleita
1 iso porkkana
½ tl kanelia
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
ripaus suolaa

koristeluun rouhittuja saksanpähkinöitä ja kanelia

Keitä maito ja 2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää kaurahiutaleet. Kuori ja raasta porkkana ihan hienoiseksi. Lisää porkkanamurska puuroon ja anna puuron kypsyä. Kun kaurahiutaleet ovat kypsiä, lisää kaneli, pähkinärouhe ja suola.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget