Paahdettu paprikapasta vegenakeilla

4. kesäkuuta 2016


Jos haluat vaihtelua perinteiseen tomaattipastakastikkeeseen, paprika on hyvä vaihtoehto. Paahdettu paprika maistuu maukkaalta ja vegenakit tuovat ruokaisuutta.


Viikonloppuhan se sitten olisi taas. Ylppärit ovat varmaan tämän viikonlopun puhuttavin juttu ja minullakin olisi sellaiset tässä piakkoin vierailtavana. Peruskoulutkin päättyvät samalla ja koulujen kesälomat koittavat. Ylioppilasjuhlien tarjoilut ovat aina mukavia, vaikka usein saakin jännittää, löytyykö sieltä mitään omaan ruokavalioon sopivaa syötävää. Erikoisruokavaliota noudattavana kannattaakin siis syödä hieman ennen juhlille lähtöä, ellei ole täysin varma, että sopivaa syötävää on tarjolla. Riippuen toki tapauksistakin, miten läheisten tuttavien juhlille on menossa, että voisiko vaikka etukäteen tiedustella tarjoiluista. Usein kuitenkin jos ei halua vaivata isäntäväkeä, kannattaa syödä jotain etukäteen ja ottaa jotain pientä huomaamatonta syötävää mukaan, jos juhlilla viettää aikaa pitempään. Yleensä kuitenkin juhlissa on tarjolla kaikkiruokavalioystävällistä juotavaa vähintään kahvin ja teen muodossa, joten edes jotain voi ottaa. Mutta eipä sinne juhlille yleensä tarjoilujen toivossa mennäkään, vaan juhlsitamaan itse juhlakalua!



Nyt kun tiedämme mitä juhlissa tulisi syödä, voidaankin miettiä, mitä niiden jälkeen syödään. Pasta on vaan niin hyvää, että sitä tulee jostain syystä syötyä usein, ehkei joka viikko, mutta useamman kerran kuussa. Soijarouhebologneset ja kaurakermasoossit alkaa tympiä sellaisenaan pitemmän päälle, joten vaihtelu on paikallaan. Paprika toimii hyvin kastikkeen pohjana, mutta paahdettu paprika toimii vielä paremmin. Kun kastikkeeseen kuuluvat vihannekset paahtaa uunissa lähes mustanpuhuviksi, tulee niihin kiva paahteinen maku, joka sopii pastakastikkeeseen kuin nakutettu. 

Harvemmin ostan mitään ns. makkarankorvikkeita, eli leikkeleitä, nakkeja, makkaroita kasvisversioina, mutta joskus sitä on ihan kiva kokeilla. Näin kuitenkin hiljattain Prismassa jotain uudenmerkkisiä kasvismakkaroita ja -nakkeja, mutta en nyt kuolemaksenikaan enää muista merkkiä. Kokeilimpa sitten niitä ja olivathan ne ihan hyvän makuisia ja sopivat pastan sekaan hyvin. Pastassa voi kuitenkin käyttää hyvin omia suosikki vegenakkejaan. Tästä pastasta tuli aika hauska punainen nakkipasta, jos ei muuta, niin ainakin sopivan lapsellinen ruoka! (pitää muistaa, että me kaikki ollaan lapsia, joten tämä resepti sopii kaikille).

Paahdettu paprikapasta vegenakeilla

4 annosta

Kastike
2 isoa punaista suippopaprikaa
1 keltainen paprika
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl soijamaitoa
2 kourallista manteleita
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkopippuria
½ tl basilikaa
½ tl suolaa
1 reilu kourallinen rucolaa

4-5 kasvisnakkeja
200 g täysjyvä/papupastaa

tarjoiluun Violifen parmesania tai pähkinäparmesania

Pese vihannekset. Paloittele isoiksi paloiksi ja paahda 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes niissä on mustia pilkkuja.
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita kasvikset, soijamaito ja mantelit (liota tarvittaessa etukäteen) kasariin ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita seos kuumenemaan. Lisää sekaan maissitärkkelys ja mausteet. Anna kiehahtaa.
Sekoita kastike keitettyyn pastaan ja revi sekaan rucola. 
Paloittele kasvisnakit kolikoiksi (poista kuori tarvittaessa) ja paista pannulla. Sekoita pastan joukkoon.

Tarjoile Violifen parmesanin ja mustapippurin kanssa. Halutessasi voit ripotella päälle vielä tuoreita yrttejä tai lisää rucolaa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget