Matcha-kookos nice cream

18. kesäkuuta 2016


Nice creamit puhuttavat nyt jokapuolella, ne valmistuvat pakastetuista hedelmistä ja/tai marjoista ja halutessaan sitten lisäksi vielä kasvimaitoa, mausteita ja mitä ikinä nyt haluaakaan. Kyseessä siis jäätelön terveellisempi muoto, joka maistuu ihan yhtä maukkaalle! Kookos ja matcha tekevät herkullisen makuparin tähän.


Mainiota viikonloppua!
Jäätelö on se kesän (talven, kevään, syksyn....) ehdoton juttu, vai mitä? Harva asia maistuu yhtä hyvälle kuin jäätelö lämpimällä kelillä. Tuossa pari päivää sitten kun oli koko päivän ollut sellainen 22 astetta lämmintä, minun suorastaan täytyi ostaa jäätelö kauppareissun päätteeksi. Tofulinen jäätelöt ovat aina olleet suosikkejani, sillä niiden omintakeinen maku on jotain niin hauskan hyvää, että siitä ei saa tarpeekseen. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa heidän karamelli-tuuttia, joka osoittautui loistavaksi valinnaksi. Menin siinä sitten puutarhaan istuskelemaan koiran kanssa ja ihastelemaan luonnon vihreyttä, kunnes huomasin että kädessäni oleva jäätelö melkein päätyi parempiin suihin. En ollut siis ainoa, joka piti suuresti tästä karamellisesta jäätelötötteröstäni ja koira olisi halunnut haukun tai ainakin edes syödä sen rapisevan paperin. Lopulta saimme sitten sovituksi, että minä syön jäätelöni ja koira saa namiluun, kun menemme sisälle. Tuollaisista hetkistä ainakin minä suorastaan nautin, rauhallista, hyvää seuraa, hyvä sää ja hyvää ruokaa, voiko sitä muuta toivoakaan? 


Millaiset kesän rentoutumishetket ovat sinun suosikkejasi ja mikä on sinun suosikkijäätelösi?


Jäätelöjä löytyy nykyään jo maidottomana aika kiva liuta ja lisää makuja tuntuu olevan tulossa. Keväällä S-ryhmän kauppoihin tullut vadelma-chili-salmiakkijäätelö ainakin osoittautui jännittäväksi makuelämykseksi, enkä ole ihan varma tykkäsinkö siitä vai en, mutta syödä se koko pikari silti täytyi. R-icen jäätelöt ovat saapumisestaan lähtien olleet suosikkejani ja kova haastaja Tofulinelle, en osaa oikein päättää, kumpi noista merkeistä tarjoaisi parempaa jäätelöä. Myös Oatlyn mansikkapuikot ovat kärkisijoilla, sillä ne ovat niin ihanan raikkaan makuisia ja sopivan pieni jäätelö pieneen herkunnälkään. Apua, enkai nyt ole luettelemassa jo kaikkia maidottomia jäätelöitä suosikeiksini? Mutta en ole ihan kaikkia niitä vielä maistanut, joten kokeilemista riittää vielä! Vegekaupan Professor Gunschnabelin jäätelöt on vielä testaamatta ja niiltä tulen odottamaan paljon.

Vaikka maidottomia jäätelöjä löytyy jo ihan kiitettävä määrä kaupoista, joskus sitä haluaa kokeilla ihan omia suosikkimakujaan. Ei toki pidä unohtaa sitäkään, että itsetehty jäätelö voi olla jopa terveellisempää kuin kaupan jäätelöt, sillä kotona tehdessäsi voit säädellä sokerin ja muiden aineiden määrän haluamaksesi. Nice creameja on näkynyt viimekuukausina putkahtelevat vähän joka puolelta, ja ahdistipa sitten tuota herkullisen kuuloista namia kokeilla itsekin. En ole ihan sataprosenttisesti sisäistänyt nicecreamin ideaa, että mikä kaikki lasketaan siihen eli pitääkö esimerkiksi hedelmien olla jäädytettyjä nicecreamin valmistamiseksi, sillä joissain ohjeissa näin ei tehty. Ajattelin kuitenkin, että raikkaamman ja paremman koostumuksen lopputulokseen saa jäädyttämällä hedelmät ensin. 


Kookos ja matcha ovat yksiä makusuosikkejani, ja niitä voisikin syödä kaikessa ja kokoajan. En siis voinut vastustaa niiden lisäämistä myös jäätelöön. Täytyypä mainita näin ohimennen, että tätä tulen kyllä hetimiten tekemään lisää. Banaani ja avokado jäädytetään ja kookosmaito pidetään jääkaapissa. Nämä viileät ainekset sitten surautetaan tasaiseksi massaksi matchajauheen kanssa ja höystetään. Lopputuloksena siis hauskan vihertävä jäätelö, joka on todella kermainen, mutta kuitenkin sopivasti makea ja hapan. Keskimmäisessä kuvassa on nice cream suoraan tasaiseksi surauttamisen jäljiltä, jolloin sen rakenne on enemmänkin pehmismäistä. Jos taas haluaa palloutuvaa jäätelöä, voi seosta pakastaa jonkin aikaa ennen tarjoilua. Pakastusta ei kannata kuitenkaan tehdä liian kauaa, sillä jäätelö kovettuu helposti.

Matcha-kookos nice cream

4 annosta tai 2 jättiannosta

1 kypsä banaani (jäisenä)
1 kypsä avokado (jäisenä)
1 tlk kookosmaitoa (vain kermaosa)
1 rkl matchajauhetta
½ dl kookoshiutaleita
2 rkl vaahterasiirappia

Kuori, siivuta ja pakasta banaani ja avokado. Jäätyvät muutamassa tunnissa tai yön yli.

Laita jäädytetyt hedelmät tehokkaaseen tehosekoittimeen tai vastaavaan, lisää sekaan myös loput aineksista. Surauta tasaiseksi massaksi.

Jäätelön voi nauttia sellaisenaankin, mutta vielä raikkaamman jäätelöstä saa pakastamalla sitä puolesta tunnista tuntiin, sekoittamalla kerran välissä. Tällöin massasta saa kaavittua pallojakin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget