Kurpitsapasta cashewkastikkeella

5. lokakuuta 2016


Paahdettuja kasviksia, rapeita ituja ja pastaa kermaisessa cashewkastikkeessa. Niistä syntyy syksysesongin paras pasta. 


Ruokaa syksyn väreissä? No kyllä vain!

Ulkona tuntuu todella syksyltä, ei vain sään perusteella, vaan kaikkien niiden värien! Kotimatkallani yliopistolta ihastelin puiden ja pensaiden kauniita syysvärejä. Mietinkin sitten, että miksei ruokakin voisi olla ruskaväreissä? Koska en keksinyt mitään syytä sen olemattomuudelle, oli pian ruoka lautasellani kauniissa syksyn väreissä. 

Pastat ovat ainakin minulla se heikko kohta ruuissa. Niitä voisi syödä vähän liiankin usein ja mitä täyteläisempi pasta kastikkeineen, sen parempi. Soseutetusta avokadosta tehty pastakastike on ihan taivaallista, mutta tälläkertaa täytyi kokeilla jotain erilaista. Cashewpähkinät ovat viimeaikoina olleet yhä enemmän esillä keittiössäni, sillä jotenkin olen nyt innostunut niistä. Cashewit ovat niin monipuolisia ja käteviä, ne sopivat niin suolaiseen, makeaan tai oikeastaan mihinkä tahansa. Taidankin hieman olla tämän cashewvillityksen kanssa jälkijunassa, mutta ei anneta sen haitata.


Tomaatteja tulee usein käytettyä ruuanlaitossa, mutta jos pitäisi valita paras tapa käyttää tomaatteja, niin uunipaahdetut kirsikkatomaatit olisi se juttu. Kirsikkatomaattien makeus ja kätevä koko on ihan omiaan eri käyttötarkoituksiin. Makua paahdettuihin tomaatteihin saa tipasta balsamicoa, jolloin tomaattien oma maku syvenee herkullisesti ja niitä voisi oikeastaan napsia uunipannula vain sellaisenaankin.

Paahdetut tomaatit säästyivät kuitenkin tähän pasta-annokseeni ja ne saivatkin kaveriksi hieman kurpitsaa ja ituja. Syksyn värit siis kasassa! Keltaista, punaista ja hieman vihreää. 

Tykkäätkö sä ujuttaa ruokiin syksyn värejä?

Cashewpähkinöistä saa pastalle ihanan kermaisen kastikkeen, johon suosittelen lämpimästi laittamaan hieman ravintohiivahiutaleita, sillä niistä tulee maukas umaminen maku kastikkeeseen. Ravintohiivahiutaleet sopivat muutenkin erilaisiin pasta-annoksiin tai oikeastaan vaikka mihinkä ruokiin. Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt on korkea aika! Ravintohiivahiutaleita löytyy parhaiten esimerkiksi Ruohonjuurista tai Punnitse&Säästä-myymälöistä. Hyvällä tuurilla kuitenkin hyvinvarustellut marketitkin saattavat niitä myydä, tai loppuviimeksi voit tilata ravintohiivasi netistä!

Kurpitsapasta

4 annosta

500 g kurpitsaa
150 g kirsikkatomaatteja + 2 tl balsamicoa
2 kourallista ituja
200 g (papu)pastaa

Cashewkastike
2 (paahdettua) valkosipulinkynttä
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl yrttisuolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½-1½ dl pastan keitinvettä

Liota cashewpähkinöitä pari tuntia tai yön yli vedessä.

Kypsennä kurpitsa paloina uunissa tai mikrossa. Uunissa noin 20 min 175 asteessa. Poista kypsennyksen jälkeen kuori ja kuutioi.

Puolita kirsikkatomaatit uunipannulle ja pirskottele balsamicoa päälle. Paahda puolikkaita 275 asteisessa uunissa grillivastuksella 5 min tai 250 uunissa tasalämmöllä noin 10 min. 

Kypsennä pasta ohjeen mukaan. Säästä keitinvesi.

Valuta cashewpähkinät ja laita tehosekoittimeen. Lisää loput aineksista ja ½ dl pastan keitinvettä. Surauta tasaiseksi massaksi ja lisää keitinvettä kunnes rakenne on sopivan löysä. Aja seosta tehosekoittimessa vielä pari minuuttia, että siitä tulee kunnolla tasaista.

Sekoita pasta ja cashewkastike keskenään ja annostele lautaselle. Ripottele annoksen päälle kurpitsakuutiot, tomaatit ja idut. Lisää tarjoiluun tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget