Lempeästi tulinen kolmen ainesosan kurpitsakeitto

7. marraskuuta 2016


Kylmenevien iltojen helpoin sosekeitto! Kylmällä säällä lämmittävät ruuat tekevät hyvää, joten tämä vienosti chilillä höystetty kurpitsasosekeitto on parasta juuri nyt! 


Hyvää alkavaa viikkoa!

Olen todella innoissani näistä talvistuvista keleistä. Joulun lähestymisen voi suorastaan aistia ja nyt voikin sitten viimeistään ruveta haikailemaan siitä, mitä kaikkea jouluksi pitäisi valmistella. Jouluvalot tulen ainakin pian kaivamaan kaapeista ja lämpimillä juomilla fiilistely kuuluu myös asiaan. Tunnustan olevani jouluihminen ja parasta joulussahan on se valmistelu ja odottaminen. Ennen joulua kuitenkin voidaan olla ripottelematta kanelia ihan jokaiseen ruokaan ja kulkematta tonttulakit päässä. Niinpä siis suosikkivihannekseeni: kurpitsaan.

Tässä parhaillaan pohdiskelen mitä tekisin rakkaasta kurpitsastani ruuaksi alkavana viikkona. Koska kurpitsakeitot erilaisissa muodoissaan ovat vain yksinkertaisesti parhautta, täytyy jälleen jakaa yksi kurpitsaresepti. Muita Ruoka-alkemistin kurpitsaherkkuja pääset fiilistelemään tämän kurpitsapiirakan kanssa tai tämän maukkaan kurpitsacurryn pariin.


Superhelppoja arkiruokiahan ei koskaan voi olla liikaa? Joten tässä nyt oikeasti superhelppo ja kätevä kurpitsasosekeitto. Valmistuu alle puolessa tunnissa ja tarvitsee vain pari raaka-ainetta.

Monesti sitä ei vain jaksa tai yksinkertaisesti ehdi paneutua ruuanlaittoon kovinkaan paljoa, minullakin on nyt opiskeluissa tiedossa hieman tiukempi aikataulu, joten on mukava helpotus kun kotiin tullessa ei tarvi vääntää ruokaa pitkiä aikoja. Smoothiet ja tuorepuurot ovat kyllä kätevän nopeaa ruokaa, mutta näin kylmillä keleillä minä ainakin kaipaan sitä lämmintä ja täyttävää ruokaa. Sosekeitot ovat siihen juuri parahultaisia.

Se juttu tässä keitossa on Sheesen sweet chili tuorejuusto. Olenkin tuota tainnut muutamaan otteeseen täällä hehkuttaakin, sillä se on vain niin hyvää. Sopii niin leivän päälle kuin ruuanlaittoon, minne tahansa. Niinpä siis tuota herkkutuorejuustoa uppoaa myös tähän sosekeittoon ja maku on ihana. Hienoinen häivä chiliä, mutta kuitenkin kurpitsan ominainen makeus säilyy. Tämä oli ehkä paras kurpitsakeittokombo mitä olen hekteen saanut aikaan, joten kokeile ihmeessä jos kurpitsa kuuluu suosikkeihesi.


Kolmen ainesosan kurpitsakeitto

4 annosta

n. 600 g (myski)kurpitsaa
2 dl punaisia linssejä
½ prk Sheesen sweet chili soijatuorejuustoa


Kuori kurpitsa kuorimavetisellä. Paloittele pieniksi paloiksi. (Siemenet voi paahtaa muuta käyttöä varten). Laita kattilaan kurpitsapalat ja punaiset linssit, lisää vettä niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä noin 10-15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää sekaan tuorejuusto. Sekoita hyvin sekaisin että tuorejuusto liukenee. Lisää vettä jos haluat keitosta löysemmän. Tarjoile lämpimänä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget