Lämmin inkiväärijuoma

2. marraskuuta 2016


Kylminä päivinä lämmin juoma tekee hyvää. Tämä lämmittävä flunssankarkotinjuoma maistuu juuri sopivasti inkiväärille, jota juomasta löytyy kahdessa muodossa: murskana ja siirappina.


Oletko jo kaivanut lämpimät vaatteet komeroiden perältä? Entä himoitsetko juuri nyt kaikesta lämmittävästä ja mukavasta?

Hyvä, sillä tämä juoma on jotain, mistä varmasti pidät! Syksyisin kelien kylmetessä haluaa aina mielummin kaikkea lämmintä ja mielellään myös mausteista. Aina kun tulee ulkoa, nenä vuotaa ja siinäpä sitä ollaankin sitten taistelemassa flunssa-aaltoa vastaan. Lämpimät ruuat ja juomat tekevät todella terää, mutta jos haluaa saada maksimaalisen tehon syysflunssaa vastaan, kannattaa ruokaan ujuttaa flunssantorjunnassa auttavia ainesosia.

Ratkaisua tähän ei tarvitse lähteä hakemaan edes kovinkaan kaukaa, sillä ihan tavalliset asiat riittävät auttamaan flunssaa vastaan. Jos kurkku on hieman karhea ja nenä tukossa, niin inkivääriä, kurkumaa tai vaikka minttua sisältävä juoma auttaa tähän vaivaan varmasti. Inkivääri ja kurkuma sisältävät gingerolia, jonka uskotaan olevan tärkein vaikuttaja niiden terveyttä edistävissä ominaisuuksissa, mutta kokonaisena nämä juuret toimivat tehokkaasti moneen vaivaan. Kun inkivääriä käyttää ruuanlaitossa, sillä on lämmittävä ominaisuus, ihan niinkuin esimerkiksi chileillä. Näin ollen kipeään kurkkuun ja tukkoisuuteen tulee apua jo pelkästään tästä avaavasta ominaisuudesta. Nyt kun siis tiedämme miten mahtava aine inkivääri on, sitä täytyy upottaa kaikkialle. Ja kokoajan.

Pitää kyllä möyntää, että meillä inkivääri ei ole käytössä vain siksi, että se olisi terveellistä, vaan siksi, että se maistuu hyvälle. Inkivääri on loistava maun tuoja ruokaan kuin ruokaan, kunhan säilyttää tietyn maltillisuuden. Yksi todella helppo keino tutustua inkiväärituotteisiin on Ginger Peoplen tuotteet. 

Ginger Peoplella on useita erilaisia inkiväärituotteita, joten jokaiseen tarpeeseen löytyy edes jotain. Alunperin tutustuin heidän tuotteisiinsa Gin Gins karkkien myötä. Nuo hieman sitkeät, mutta pehmeät karkit ovat jotain hyvin addiktoivaa. En yleensä pahemmin perusta karkeista, mutta nuo tekevät poikkeuksen tässä asiassa. Kahvin makuiset ovat ehdottomasti parhaita, oletko maistanut?

Sittemmin Ginger Peoplen tuotteet ovat vuosien varrella lisääntyneet Suomessa ja nykyään niitä löytyy jo ihan perusmarketeistakin, ihan loistavaa! Ruuanlaittoonkin löytyy useita erilaisia tuotteita niin murskan, sushi-inkiväärin kuin siirapinkin muodossa. Kannattaa tutustua. Uusin innostuksenaihe keittiössäni on juuri tuo inkiväärisiirappi. Ruokosokerilla makeutettu siirappi on ihanan makeaa, mutta selkeä inkiväärin polte kuitenkin tulee siirapista. Tuota voisi kyllä käyttää käytännössä mihinkä tahansa aamupuurosta pasta-annokseen. You name it.


Kävin pari viikkoa sitten I love me -messuilla ja piipahdin Ginger Peoplen kojulla, jossa oli mukavia inkiväärisiä maistiaisia, ihanaa juttuseuraa ja tarjolla käytännössä kaikki inkivääristä mitä voisit kuvitellakaan. Sain heiltä ystävällisesti mukaani muutamia inkiväärituotteita testiin, joten pitihän niitä päästä sitten hetimiten kokeilemaan. Joten lähiaikoina on luvassa inkivääristä menoa, varautukaa!

Näinpä siis ensimmäinen resepti saamistani tuotteista on tämä lämmittävä juoma, jossa Ginger Peoplen tuotteet pääsevät esille kahdessa muodossa: inkiväärimurskana ja -siirappina. Inkiväärimurska on käytännössä siis hetivalmista inkiväärimurskaa purkissa, joten ei tarvitse nähdä vaivaa kuorimisessa, raastamisessa ja lopulta inkiväärin "karvojen" nyppimisessä ruuasta. Lusikka purkkiin ja suuhun tai ruuanlaittoon! Parasta ehkä näissä tuotteissa on niiden ihastuttava ulkonäkö. Tulee aina niin hyvä mieli kun kurkkaa jääkaappiin ja pienet inkivääriukkelit hymyilevät tervehdykseksi (myönnetään, ehkä yleensä ei ole kovin innoissaan jos joku tuijottaa sinua jääkaapissasi takaisin, mutta ymmärsit idean!). 

Kaneli, vanilja ja neilikka tuovat inkiväärin lisäksi ihanaa hieman jo talvea ja joulua enteilevää makua juomaan, joten pistä korvan taakse, tämä juoma toimii hyvin myös lämpimänä (pikku)joulutarjoiluna! Nesteenä voitkin käyttää ihan mitä kasvimaitoa haluat, minulla oli käytössä tällä kertaa Alpron kahvisoijajuomaa, joka on täyteläinen, mutta aika miedon makuinen. Kuvittelisin, että pähkinäisestä mausta pitäville hasselpähkinäjuoma voisi sopia loistavasti inkiväärijuoman pohjaksi!


Missä muodossa sinä tykkäät nauttia inkiväärisi? Koetko, että se auttaisi joihinkin vaivoihin?

Lämmin inkiväärijuoma

2 annosta

6 dl valinnaista kasvimaitoa
1 rkl Ginger People inkiväärimurskaa
1 kanelitanko
1 tl neilikkaa
½ tl chilijauhetta/hiutaleita
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä

tarjoiluun Ginger People inkiväärisiirappia

Laita kasariin kasvimaito, inkiväärimurska ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä muutama minuutti, sekoita vispilällä keittämisen aikana.

Siivilöi juoma mukeihin. Lisää inkiväärisiirappia maun mukaan. Tarjoile heti lämpimänä.


Yhteistyössä The Ginger People Suomi kanssa.

2 kommenttia :

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget