Nopeat taatelitryffelit aka. lakutaatelit

14. helmikuuta 2017


Varjoakin nopeammin valmistuvat taatelitryffelit pyöräyttää suurimmassakin hädässä. Voin myös vakuuttaa, että ne ovat ihan taivaallisen hyviä, maukuna kaakao tai lakritsa.Tämä on hieman hassu tarina. Näin joskus tammikuun alkupuolella kaupassa hedelmäosastolla muovipusseihin pakattuja taateleita, jotka oli kuorrutettu joko kaakaojauheella tai lakritsijauheella. Mietin että onpas kiva idea, mutta en niitä raaskinut kilohinnan perusteella ostaa vaan heitin ostoskärryihin sitten vain tavallisia medjool-taateleita. Mikseipä noita herkkuja voisi kotonakin pyöräyttää yhtä helposti.

Tein taatelini ja ajattelin että nehän olisivat kätevästi tryffeleita, kun perinteisesti tryffelithän pyöritellään kaakaojauheessa tai muussa. Taatelien sisään päätyi vielä kiven tilalle manteli, pitäähän kunnon tryffeleissä jotain rouskahtavaakin olla. Sitten kului pari viikkoa, jonka jälkeen instagram ja blogit täyttyivät noista kuorrutetuista taateleista. Melkein pelottavan paljon niitä rupesi ilmestymään joka paikkaan ja reseptini vain odotti julkaistavien läjässä! 


Nyt kun sain sitten itseäni niskasta kiinni ja kirjoitettua tämän postauksen, totesin että taisin jo hieman jäädä junasta. Kuorrutettujen taatelien villitys on täydessä tehossaan, enkä ole vieläkään maistanut sitä ihan alkuperäistä tuotetta vaan vain näitä omiani. Ei siinä, nämä olivat nimittäin ihan älyttömän hyviä, joten ymmärrän hehkutuksen!

Toki kaupasta ostettuna kuorrutetut taatelit on niin käteviä, tarvii vain avata pussi ja viedä taatelit suuhun. Mutta itsevalmistettunakaan taatelit eivät vie aikaa kuin sanotaanko alle 5 minuuttia. Kivet pois, manteli sisään, pyöritys kaakaojauheessa tai lakritsijuurijauheessa. Ja se oli siinä. Ihanaa ja superhyvää. (sanoinko jo vielä tarpeeksi monta kertaa miten hyviä nämä ovat?)


Koska tänään on kätevästi ystävänpäivä, jos et ole vielä keksinyt mitään kivaa ystävälle, niin ilahduta näillä nopeaakin nopeamilla taateleilla. Voit myös samalla kertoa, että ne ovat itsetehtyjä joten maku on vielä parempi kuin ostetulla. Ja vaikka ei olisikaan ystävänpäivä, voit muistaa ystävää silti, siitä ei ole ikinä haittaa.

Kuppi kahvia, taatelitryffeleitä ja hyvää seuraa, ei sitä juuri muuta tarvitse onnistuneeseen päivään.


Herkutteluhetkiä taateleiden parissa! Suosittelen moninkertaistamaan annoksen suuremman herkkunälän iskiessä.

Taatelitryffelit


12 taatelia
12 pähkinää/mantelia
1 tl (raaka)kaakaojauhetta
½ tl lakritsijuurijauhetta

Poista taateleista kivet. Laita kivien tilalle pähkinä/manteli ja paina taateli takaisin muotoonsa. Pöyrittele taatelit kaakao- tai lakritsijuurijauheessa. Tarjoile.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget