Vadelmaiset laskiaispullat

20. helmikuuta 2017


Laskiaispullat ovat ihania, mutta niihin on aina kiva saada hieman vaihtelua. Väliin tuoreet vadelmat ja kunnon mantelitahnaa niin perinteisillä elementeillä varustettu täysin uudenlainen pulla on valmis!


Tänävuonna tehostauduin laskiaisen kanssa jo varmuuden vuoksi hyvissä ajoin! Laskiaispullat alkoivat ilmestyillä kauppoihin ja kahviloihin jo tammikuun puolella, joten täytyihän niitä stten ensimmäisiä jo ennättää maistamaan! Tamperelainen Cafe&Bakery Mimosa sai luvan olla ensimmäinen laskiaispullakohteeni, sillä heillä oli päivän viimeisiä pullia tarjolla ResQ sovelluksen kautta. Täytyihän pullaraasut pelastaa! Mimosassa on aina tarjolla jotain vegaanista suolaisella ja makealla puolella, jos liikut Tampereen suunnalla, käy ehdottomasti kokeilemassa!

Kun runebergin tortut jäivät minulta hieman välistä, lukuunottamatta uusioruneberggiäni, runeberginpuuroa, jota instan puolella ihailtiinkin. Niin nyt täytyi korvata tämä vääryys laskiaispullien kanssa. Onhan niitä jo syöty...


Tein nämä laskiaispullat itselleni vähän niinkuin synttärikakun korvikkeiksi, joten niistä täytyi löytyä kaikkea herkkua. Mantelimassa herättää toisinaan kuumia tunteita laskiaispullan välissä, samoin hillo. Omasta mielestäni laskiaispulla sekä hillolla, että mantelimassalla on se paras. Jos mantelimassa on kuitenkin liian voimakkaan makuista, eikö sinne pullan väliin voisi laittaa myös mantelitahnaa? Niinkuin sitä ihan oikeeta ehtaa tehtynä manteleista? Niinkuin Foodinin mantelitahna, jota voisin syödä purkkitolkulla lusikalla suoraan purkistapäin. Jos et ole tuota mantelitahnaa vielä kokeillut, suosittelen enemmän kuin lämpimästi, sillä se on vain niin hyvää! 

Jos kuitenkin itse mantelimassa on lähempänä sydäntäsi, siihenkin tarpeeseen löytyy apu. Mantelimassalle blogista löytyy kotitekoisen mantelimassan ohje, jossa ei ole valkoista sokeria vaan makeutuksena käytetty vaahterasiirappia!

Päätin että en keksinyt tarpeeksi hyvää syytä olla laittamatta mantelitahnaa pullien väliin, joten sitä siis. Sitten pitikin ylittää valtava este ja miettiä mitä seuraavaksi. Vadelmat ovat yksiä suosikkejani, joten niitä siis. Pakasteesta sulatettuja itsepoimittuja vadelmia sekä pakastekuivattuja vadelmia kermaan. Niin ja kermaan vielä vähän valkosuklaata, käytin Plamilin maidotonta valkosuklaata, mutta paljon muitakin erilaisia valkosuklaitakin löytyy, etenkin uutuus Dammenbergin maidoton valkosuklaa on todella hyvää. Täydellistä pullaa. Siis niin täydellistä!!Pitää tunnustaa, että melkein kättelin itseäni kun olin niin ylpeä laskiaispullistani, mutta tyydyin vain syömään kaksi pullaa putkeen ja seuraavan heti seuraavana päivänä. Tosin se seuraavan päivän pulla ei ollut ihan näin kaunis, vaan lähinnä pursotin loput täytteet muovipussista pullan päälle jolloin se muistutti lähinnä pinkkejä aivoja. Kivaa eikö? Ei se ruoka täälläkään aina näytä niin houkuttelevalta, mutta se makuhan on tärkein, eikö totta...

Uskon, että nyt laskiaispullahimoni on tyydytetty ennen seuraavaa kertaa. Ellei sitten jossain jokin pienenpieni laskiaispulla puhuttele minua kahvilan vitriinissä. Oletteko muuten huomanneet, että tosi monissa kahviloissa, ainakin nyt näin Helsinki-Tampere akselilla on tarjolla ihan vegaanisia laskiaispullia? Ja ne vaikuttaa vielä tosi hyviltä kuvien perusteella! (Sillä en ole raaskinut linjojeni vuoksi käydä ihan jokaista kokeilemassa).


Ihania laskiaispullahetkiä sulle! Loppuviikosta tulossa myös juuri laskiaiseen sopiva KAAKAOpostaus, joten nämä laskiaispullat+tuleva kaakao, laskiainen ei voi epäonnistua! Pysy siis kuulolla.

Seuraavaan postaukseen asti selviät selailemalla blogin Instagramia, Facebook-sivuja ja Pinterest-tiliä.

Vadelmaiset laskiaispullat

8 annosta

2½ dl pullataikina tai 8 pullaa

Kermatäyte
1 prk soijavispiä
40 g maidotonta valkosuklaata
3 rkl pakastekuivattuja vadelmia

1 dl vadelmia
2-3 rkl mantelitahnaa

Vatkaa soijakerma jämäkäksi vaahdoksi. Vaahdottumista helpottaa kylmät työvälineet. Nosta vaahto jääkaappiin ja sulata valkosuklaa vesihauteella. Kaada suklaa vanana vaahdon sekaan samalla sekoittaen. Murustele pakastekuivatut vadelmat vaahdon sekaan. Tässä vaiheessa jos haluat kermasta nätin pinkkiä, anna vaahdon tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran, jos väri ei ole tärkeä, täytä pullat heti.

Halkaise pullat hieman viistoon, että hatusta tulee kiila. Levitä kermaa ympyräksi pullan päälle. Asettele vadelmat rinkulan keskelle. Valuta mantelitahnaa vadelmien ja kerman päälle. Tarjoile


VINKIT!
  • Pullana voit käyttää mitä tahansa mieleisiä pulliasi, tai vaikka suoraan kaupan pakastealtaasta jos et jaksa värkkäillä!
  • Tein pullataikinani kookosmaitoon ja spelttijauhoihin puolella määrällä tästä ohjeesta. Rasvana käytin kookosöljyä. Yhtä hyvin voit kuitenkin käyttää valmiita pakastepulliakin.
  • Käytin pullien väliin itsepakastamiani vadelmia, jolloin laitoin huoneenlämmössä sulatetut, hieman kohmeiset vadelmat pullan väliin. Yhtä hyvin voi käyttää tuoreitakin vadelmia. Tai jos ei ole itsepakastettuja vadelmia, niin kaupan keitetyistä pakastevadelmista voi tehdä chiahillon lisäämällä 2 dl vadelmia 1 rkl chiansiemeniä ja antamalla turvota muutaman tunnin. Voit myös ihan yhtä hyvin käyttää valmista vadelmahilloakin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget