Valkosuklaa-inkiväärikakku (V, Gf)

6. toukokuuta 2017


Inkivääri sopii myös makeisiin leivonnaisiin. Makea valkosuklaa tasapainottaa moussekakussa inkiväärin mausteisuutta ja lopputulos on ihanan täyteläinen!


Yhteistyössä Ginger People Suomi.

Tiesitkö, että inkivääri sopii myös makeaan leivontaan ihan yhtä hyvin, kuin aasialaishenkisiin ruokiinkin? Oikeastaan inkivääri on ehkä parhaimmillaan makeissa ruuissa, sillä silloin saa ihanan tasapainon mausteisen inkiväärin ja makeuden kanssa.

Olenkin aiemmin kertonut nurinkurisesta suhtautumisesta inkivääriin, ja siitä miten olen oppinut siitä pitämään. Nykyään inkivääriä tulee käytettyä lähes viikottain jossain muodossa. Oikeastaan inkiväärin käyttö on tehty nykyään niin helpoksi, että sitä käyttää jopa mielellään! Esimerkiksi Ginger Peoplen tuotteet ovat niin helppokäyttöisiä, että voit vaikka valuttaa aamupuuron päälle heidän inkiväärisiirappiaan tai laittaa ruuan sekaan lusikallisen inkiväärimurskaa. Eikä tarvi raastaa ja kaivella inkiväärinvihneitä hampaiden kolosta!


Minulla on ollut pieni obsessio valkosuklaaseen viimeaikoina, eikä siitä olekaan ollut viitteitä kuin parin valkosuklaisen kakun muodossa tässä, tässä ja tässä ja vielä valkosuklaisten pullienkin muodossa. Joten kehiin vielä yksi valkosuklaakakku! 

Tälläkertaa tosin päästään itse asian ytimeen, sillä parhaisiin yhdistelmiin valkosuklaan kanssa! Valkosuklaan ongelma on usein se, että se on niin äkkimakeaa että rupeaa ötköttämään jo ensimmäisen palan jälkeen. Siksi se tulisikin yhdistää johonkin toiseen hallitsevaan makuun, kuten tässä tapauksessa inkivääriin. Inkivääri tasapainottaa valkosuklaan runsasta makeutta ja ah sitä makujen harmoniaa!


Näppäränä hääräilijänä kokeilin vielä tehdä vegaanisen valkosuklaani itse kaupasta ostettavien sijaan. Vaikka kaupan vegaanisten valkosuklaisen valikoima alkaakin jo olla aika mainio, mm. iChoc merkkiä löytyy nykyään suurimmasta osasta S-ryhmän kauppoja, niin onhan se ihan eri juttu tehdä sitä itse. Netistä löytyykin vegaanisiin valkosuklaisiin mitä erikoisempia ohjeita, joista kuitenkin kookoshiutaleinen ohje herätti eniten mielenkiintoni.

Paahdetuista kookoshiutaleista tulee mukava paahteinen maku valkosuklaaseen, mutta tämä vegaanisen valkosuklaa ei ehkä ole kovinkaan kummoista sellaisenaan syötynä. Vaatii siis vielä tuotekehittelyä ihan sellaisenaan syötävä choco. Mutta tässä kakussa muiden täytteiden kanssa tämä suklaa toimii todella hyvin!


Valkosuklainen moussekakku on suklaan ja kerman jälkeen aika tuhti pakkaus, joten tykkään hieman keventää kakkua pehmeällä tofulla, joka pitää kakun rakennetta yllä, mutta ei hallitse maullaan. Periaatteessahan pehmeän tofun voi korvata esimerkiksi paksulla kasvipohjaisella jugurtilla tai rahkalla. Mutta tuo yksittäinen tofupaketti on mielestäni kätevä käyttää joten sitä siis.

Näin ajankohtainen vinkki vielä, nimittäin äitienpäivähän on lähestymässä, joten jos äitisi/äitihahmosi pitää taivaallisista herkuista, niin suosittelen ehdottomasti tätä kakkua! Se on helppo valmistella etukäteen, ja maistuu itseasiassa paremmalta päivän jääkaapissa muhimisen jälkeen. Joten Tarjoa äidille jotain kaunista ja parasta. 


Valkosuklaa-inkiväärikakku

18 cm irtopohjavuoallinen

Pohja
½ dl omenasosetta
1 dl kaurahiutaleita tai pähkinäjauhoja

Vegaaninen valkosuklaa
2½ dl kookoshiutaleita
50 g kaakaovoita
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä
½ dl vaahterasiirappia

Täyte
1 annos vegaanista valkosuklaata
300g pehmeää tofua
1 prk kauravispiä (Planti)
½ dl Ginger people inkiväärihilloa

koristeluun (raaka)suklaa lastuja, hedelmiä tms.


Paahda kookoshiutaleita pari minuuttia paistinpannulla, että ne saavat hieman väriä.

Laita kookoshiutaleet, sula kaakaovoi, vanilja ja vaahterasiirappi tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi masaksi muutama minuutti.

Odottellessa sekoita omenasose ja kaurahiutaleet keskenään. Levitä seos 18 cm irtopohjavuoan pohjalle johon on pingotettu leivinpaperi. Nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.

Valuta pehmeästä tofusta ylimääräinen neste pois ja lisää se ja kauravispi tehosekoittimeen valkosuklaamassan sekaan. Aja tehosekoittimessa vielä muutama minuutti, että seoksesta tulee ihan tasaista.

Levitä inkiväärihillo irtopohjavuokaan pohjan päälle. Lusikoi sitten valkosuklaatäyte niiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti/yön yli tai noin tunti pakastimessa.


Vinkit
  • Voit käyttää omenasoseen tilalla vajaan purkillisen hedelmäpilttiä (omena, päärynä tms.)
  • Itsetehdyn vegaanisen valkosuklaan sijaan voit käyttää myös noin 100 g valmista esim iChoc. Tällöin sulata suklaa ensin vesihauteella ja sekoita se sitten täytteeseen.
  • Jos haluat isomman kakun, tee ohje kaksinkertaisena 26 cm irtopohjavuokaan.

Tuotteet saatu Ginger People Suomelta.

2 kommenttia :

  1. Oijoijoi! Varsinkin tuo itse tehty valkosuklaa kuulostaa syntisen hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Se olikin nannaa, etenkin tässä kokonaisuudessa :) Pitäis testailla enemmän erilaisia vegaanisia valkosuklaita, niin löytäis reseptin siihen täydelliseen sellaisenaan syötävään!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget