Hedelmäiset chiavanukkaat

9. toukokuuta 2017


Chiavanukkaseen saa mukanaa vaihtelua kun siihen lisää tuoreita hedelmiä. Granaattiomena ja passionhedelmä tuovat samalla vanukkaaseen nätin värin.


Olen jälleen hurahtanut chiavanukkaiden ihmeelliseen maailmaan. Sillä ovathan ne nyt ihan älyttömän hyviä, helppoja ja herkullisia! Uhkaavasti rupeaa myös tuo Foodinin kilon chiansiemenpussikin hupenemaan. Pitäisi siis varmaankin hommata uusi! Nykyään chiansiementen saanti on jo niin hyvää, että niitä saa jo suurimmasta osasta kauppoja. Ei siis tarvitse metsästellä enää erikoisliikkeistä!

Chiavanukkaiden paras puoli on se, että niistä saa näppärästi aamu- tai välipalan tulevia kiireitä varten. Vanukkaan valmistukseen kun menee noin minuutti, näiden hedelmien tapauksessa ehkä pari minuuttia enemmän. Ja sitten aika tekee tehtävänsä ja vanukas onkin jo muutaman tunnin päästä valmis. Useimmiten pistän vanukkaan illalla turpoamaan, joten aamulla on aamupala jo valmiina. Toinen vaihtoehto on pistää vanukas tekeytymään lasipurkkiin aamulla ja napata töihin joukkoon, tauolla onkin sitten valmis herkku!


Innostuin nyt keväällä passionhedelmästä uudemman kerran. Jostain syystä en ole sitä kovinkaan paljoa käyttänyt aiemmin, kun olin siinä uskossa parin huonon kokeilun jälkeen, että se on hyvinhyvin kirpeää. Mutta kun valitsee kunnolla kypsyneen yksilön, tai kypsyttelee hedelmän kotona, on maku ihan toinen!

Kypsän passionhedelmän tunnistaa sen ruttuisesta kuoresta. Raa'at yksilöt ovat vielä ihan siloisia. Eli siinä vaiheessa kun hedelmä rupeaa muistuttamaan jättikokoista rusinaa ja meinaisit heittää sen pois, se on juuri parhaimmillaan! Kypsä passionhedelmä maistuukin ihan erilaiselta, hapokas mutta ihanan mehukas - juuri sopiva mietoon chiavanukkaaseen!

Kauppojen sesonkihyllyjen vielä esitellessä tätä ihanaa herkkua, onkin juuri paras hetki napata pari yksilöä mukaan! Nauti siis tästä herkusta vielä ennen kesän uusia ja tuoreita makuja.

Hedelmäiset chiavanukkaat

4 annosta

Passionhedelmävanukas
3 dl valinnaista kasvimaitoa
2 pientä passionhedelmää
5 rkl chiansiemeniä

Granaattiomenavanukas
3 dl valinnaista kasvimaitoa
1 pieni granaattiomena/½ isosta
5 rkl chiansiemeniä

Irrota hedelmistä siemenet. Sekoita kasvimaitoon hedelmien siemenet ja chiansiemenet. Murskaa granaattiomenan siemeniä hieman haarukalla jos haluat vanukkaasta värikkäämmän.

Voit tehdä joko vanukkaan jossa passion ja granaattiomena sekaisin tai erilliset (kuten kuvissa).


Vinkit!
 • Kermaisimman chiavanukkaan saa käyttämällä kookosmaitoa. Yleensä kuitenkin käytän kauramaitoa tai makeuttamatonta mantelimaitoa. Kauramaito on luonnostaan hieman makeampi, joten se on siksi sopiva vanukkaan pohjaksi.

4 kommenttia :

 1. EIpä ole aikoihin tullut tehtyä chiavanukasta! Rupesi tekemään mieli kun nämä näyttävät niin hyville :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin sitten tosi hyvä hetki tehdä ;) Vinkvink, Duon K:ssa granaattiomenat tarjouksessa!

   Chiavanukkaiden tekeminen meneekin kyllä jotenkin jännästi kausissa, välillä pitkiä aikoja kun ei tee yhtään ja sitten tekeekin monta kertaa lyhyen ajan sisällä!

   Kiitos kommentista Emilia :)

   Poista
 2. Menee kyllä ehdottomasti ensi viikolla kokeiluun :) tämän viikon chiat on jo tuolla aamupala pussissa odottamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Chiat on kyllä niin näppäriä aamupaloja, että aamu alkaa aina hyvin niiden kanssa :)

   Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget