Mustikka-mocktail

1. toukokuuta 2017


Raikas drinkki saa värinsä ja raikkaan makunsa mustikkasiirapista. Mustikkasiirappi tehdään ainoastaan mustikoista täysin ilman sokeria. Sopiva juoma kevään ja kesän juhlahetkiin.


Raikas, hapan mutta hieman makea. Millainen on sun unelmamocktail?

Moctail eli alkoholiton drinkki on kaikille sopivia drinkkivaihtoehto. Viimevuosina alkoholittomien drinkkien suosio on noussut huimasti. Enkä yhtään ihmettele, sillä näiden drinkkien jälkeen kenellekään ei jää huono olo eikä tarvi miettiä voiko mennä auton rattiin sen jälkeen. Paras juttu on ehkä se, että alkoholitonta juomaa haluavan ei tarvitse tyytyä limsaan tai appelsiinimehuun.


Muistan aikoinaan lapsena, kun olisi vanhempien kanssa hienossa ravintolassa syödessä halunnut jonkun hienon drinkin, joita nähtiin muihin pöytiin kannettavan. Joissain ravintoloissa kun lapsille ei ollut tarjolla kuin limsaa tai appelsiinimehua. Kuitenkin kun vanhempani kysyivät tarjoilijalta olisiko lapselle mahdollista tehdä kaunis alkoholiton drinkki, niin useimmissa paikoissa se sitten lopulta oli mahdollista!

Olenkin siis uurtanut uraani jo mocktailien osalta lapsesta lähtien. Sillä miksei muka alkoholitonkin juoma voisi olla jotain kaunista ja erityistä? Nykyään onneksi aikuisillekiin suodaan alkoholittomat juomat ilman erityistä syytä. Olen aina hieman kummastellut miksi alkoholittoman juoman valitessaan pitäisi hirveästi selitellä miksi niin tekee. Nykyään on jopa tavallista ottaa alkoholiton juoma holillisen sijaan. 


Moctaileista voi tehdä todella kauniita pienelläkin vaivannäöllä. Mielestäni paras moctail on hieman kirpeä ja hapan, mutta siitä löytyy kuitenkin makeutta. Sitrukset ovat ihana tapa saada juomaan hapokkuutta, etenkin niiden kuoret. Makeutta puolestaan saa luonnollisesti hedelmistä tai marjoista, tällä kertaa kotimaisista mustikoista.

Mustikoista saa tehtyä nopean sokerittoman siirapin keittämällä niitä kasaan, jolloin mustikoiden oma sokeri ja maku pääsee paremmin esiin. Sitä ei heti ajattelisi, että pelkät mustikat voivat maistua niin hyvältä ja makealta! Kannattaa kuitenkin huomioida, että pitkään pakastimessa nahistuneet mustikat eivät maistu oikeastaan miltään, joten huomioi, että mustikat ovat joko tuoreita tai maksimissaan vuoden pakastettuja.

Tuoreilla yrteillä saa mocktailiin helposti ulkonäköä sekä makua. Perinteisen mintun lisäksi myös suuri osa muistakin yrteistä sopii juomaan! Tällä kertaa voimakasmakuinen timjami maustaa tätä juomaa, ei kannata säikähtää erikoisiakaan yhdiselmiä!


Lähestyvien juhlahetkien kohdalla onkin hyvä miettiä etukäteen kaikkia mahdollista tarjottavaa. Eikö olisi ihanaa ilahduttaa äiti äitienpäivänä kauniilla mocktaililla? Tai entä valmistujaisjuhlien tarjoilut? Tämä juoma onnistuu helposti myös kannukaupalla, juoma tehdään valmiiksi kannuun, jonne lisätään myös timjami ja sitruunankuoret. Tällöin juomaa ei tarvitse annostella yksitellen laseihin.


Mustikka-mocktail

Mustikkasiirappi
2 dl (pakaste)mustikoita
noin 1 dl vettä

sitruunakivennäisvettä
sitruunankuorta
tuoretta timjamia

Laita pakastemustikat kattilaan ja kaada päälle noin 1 dl vettä. Keitä mustikoita noin 15 minuuttia, kunnes vesi ottanut kunnolla väriä, älä painele mustikoita keittämisen yhteydessä. Siivilöi seos ja jatka siivilöidyn nesteen keittämistä kasaan. Kun nesteen tilavuus on haihtunut noin puoleen, kaada seos kulhoon ja jäähdytä.

Kasaa drinkit, kaada laseihin kylmää sitruunakivennäisvettä ja lusikoi kylmää mustikkasiirappia annoksiin. Hyvä suhde on 2 dl kivennäisvettä ja 1 rkl siirappia. Koristele raastetulla sitruunankuorella ja tuoreilla timjaminoksilla (joista tulee myös makua juomaan komeuden lisäksi) Siirappi siittää useaan annokseen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget