Maissipannukakut ja nektariini-avokadosalsa

12. lokakuuta 2017


Vegaanin aamupalakirjasta löytyy monipuolisia reseptejä aamupalaiseen henkeen. Kokeilinkin kirjasta maissinjyvistä tehtyjä pannareita hedelmäsalsalla. Pannarit toimivat ihanasti ja olivat täyttäviä!


Mainitsinkin tuossa jo aiemmin, että tuleva syksy ja vuosi on erittäin otollinen uusien keittokirjojen haalimisen suhteen! Hyllyni saikin täytettä jo toisella kirjalla, nimittäin Chocochili blogin Elinan Vegaanin aamupalakirjalla. Kirjaa onkin odotettu hartaasti jo pitemmän aikaa, mutta vasta nyt sen sain aikaiseksi hankittua hyllyyn asti.

Vegaanin aamupalakirjassa on kattavasti erilaisia ohjeita aamupaloille: löytyy kevyttä smoothieta, ihania lettuja ja levonnaisia sekä ihan tuhdimpiakin ruokia. Kirjan ulosanti onkin reseptien ohella parhain juttu! Sillä kirjan kuvat sopivat tunnelmaan loistavasti ja yhtäkkiä vain huomaat jääneesi tuijottamaan bagelin päälle ripoteltuja siemeniä, kun ne nyt vain näyttävät niin hyvältä! 

Ongelmaksi todennäköisesti enemmän muodostuukin aamujen puute (kyllä niitä on vain 365-366 vuodessa), sillä reseptejä haluaisi heti päästä kokeilemaan. Teinkin nämä pannukakut vulgaaristi iltapäiväruuaksi ja söin loput aamupalaksi. Toimii!


Nimensä mukaisesti Vegaanin aamupalakirjan reseptit ovat kaikki vegaanisia, eikä ohjeita selaillessa tarvitse miettiä pitääkö ruuan veganisoimiseksi jättää se eniten maistuva raaka-aine pois. Pidin kirjan ohjeissa erityisesti siitä, että ohjeet olivat niin monipuolisia. Luovaa aamupalaa sanottakoon. Aamupalat eivät olleet siinä perus leipää ja puuroa kategoriassa, vaan niitä venytettiin juuri sopivan laajalle!

Yllättäviäkin reseptejä löytyi, kuten nämä maissipannukakut hedelmäsalsalla, joita täytyikin päästä heti kokeilemaan. Maissi on yksi mun suosikki "lohturaaka-aine", joten siitä tehtyjen pannareiden täytyy olla hyviä! Pahaksi onnekseni tajusinkin että unohdin melkein puolet reseptin tarvikkeista kauppaan hajamielisyyksissäni, mutta ei siinä, sovelletaan!

Reseptissä neuvottiin käyttämään maissijauhoja, mutta totesin kikhernejauhojen toimivan myös mainiosti. Samalla lisäsin hedelmäsalsaan hieman tulisuutta srirachasta, kun mausteinen korianteri ja kevätsipuli odottavat yhä siellä kaupassa (korianteri saa kyllä odottaa aika pitkään ennenkuin sitä ostan). Pienillä sovelluksillahan kaikista resepteistäkin saa juuri omaan keittiöön sopivia.


Maissipannukakut olivatkin juuri niin ihanan täyteläisiä ja täyttäviä. Oikeasti suolaisia pannareita, ihan parasta! Aamupalaksi tuntuukin ihan liian usein kaupattavan kaikkea makeaa, mutta todellisuudessa suolainen aamupala on se mahtava juttu! Seuraavaksikin pitää kokeilla kirjasta jotain ihanaa täytettyjen leipien ohjetta.

Tää salsa toimi muuten ihanasti myös leivän päällä, kun käytin lopun ylijääneen seuraavana päivänä täytteenä. Nyt siis kipinkapin mars hommaamaan se kirja itsellesi, jos yhtään rupesi houkuttamaan!


Maissipannukakut ja nektariini-avokadosalsa

n. 12 kpl

Maissipannukakut
400 g pakastemaissia
1 dl maissi/kikhernejauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä

öljyä paistamiseen

Nektariini-avokadosalsa
1 iso nektariini
1 iso avokado
1 limen mehu
hyppysellinen suolaa
1 rkl srirachaa
1 kourallinen tuoreita yrttejä (korianteri, herneenverso tms.)

Valmista ensin salsa. Poista nektariinista ja avokadosta kivet ja kuutioi. Purista joukkoon limen mehu ja lisää suola. Lisää sekaan sriracha ja valinnainen tuore yrtti silppuna. Nosta jääkaapiin odottamaan.

Valmista pannukakut. Sulata pakastemaissi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput pannukakkujen ainekset ja sekoita taikinaksi. Paista öljyssä pieniä lettuja kunnes ne ovat kullanruskeita.

Tarjoile pannukakut kuumina salsan kanssa.


Vinkit!
  • Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin pannarien lisäksi kaurafraichea!
  • Itse kirjan saa hommattua vaikka Vegekaupasta!

4 kommenttia :

  1. Olet kyllä jälleen kerran onnistunut erinomaisesti kuvissa! Tämä ohje on ollut minullakin kokeilulistalla, kuten kyllä hyvin moni muukin tuosta kirjasta. Avokaadoja meillä ei olekaan pitkään aikaan ollut, joten nyt voisi olla hyvä aika korjata tuo virhetilanne ja testata näitä :)

    Etsimme muuten nektariineja yhteen ohjeeseen neljästä eri kaupasta ja lopulta ostimme viimeiset rupuiset yksilöt, jotka olisi enemmänkin tehnyt mieli jättää paikoilleen, mutta pakkohan niitä oli muutama ottaa ohjeen takia. Seuraavana päivänä (kun rupuset oli käytetty) meidän pienessä K-kaupassa olisi ollut todella kauniita, meheviä ja suhteellisen edullisia nektariineja tarjolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nää oli taas jännityskertoimellisia kuvia kun kuvasin talon sisäpihalla yleisellä pöydällä, että tuleeko joku sanomaan jotain, mutta ei tullut :D

      Tää oli todella maukas ohje ja juuri sellainen jota en olisi itse hoksannut tehdä, ellen olisi siitä lukenut Vegaanin aamupalakirjasta. Avokadot on nyt vielä mukavasti sesongissa, niin ehdottomasti!

      Nektariiniongelma kuulostaa kyllä ikävältä. Nyt niiden kausi halkaa hiljalleen päättyä eikä ihan niin hyvin löydykään. Mä oon nähnyt aika paljo niitä kilon rasioita hedelmähyllyillä, mutta irtona tosi vähän! Mutta kuulostaa niin tyypilliseltä tuurilta tuo että heti seuraavana päivänä osuu kohdalle kauneimmat ja muhkeimmat yksilöt! Ensikerralla parempi onni.

      Poista
  2. Jenni, osaatko sanoa säilyykö nektariini-avokadosalsa kauniin värisenä, jos sen tekee esim. illalla valmiiksi jääkaappiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilytin itse viimeisiä rippeitä 2 päivää jääkaapissa ja säilytti hyvin värinsä! Avainasemassa on se limemehu! Eli sitruuna/limemehu pitää avokadon värin nättinä oli se sitten kuutioituna tai halkaistuna.

      Joten ehdottomasti uskaltaa tehdä illalla valmiiksi, samalla maustuu paremmin!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget