Maapähkinävoi-tofukulho

22. elokuuta 2018


Helppo nuudelikulho valmistuu nopeasti ja maapähkinäinen tofu kruunaa annoksen. Annos maistuu sekä kylmänä että lämpimänä, joten toimii oikein hyvin eväänä!


Tofu on viimeiakoina ollut hyvin lähellä sydäntäni ja tottakai ruokalautastani. Siitä on tullut valmistettua vaikka ja mitä, ehkä jopa rikollisen suurissa määrin. Mietin aina kauppareissulla, että missähän vaiheessa myyjä rupeaa miettimään jotain salaliittoteoriaa siitä tofumäärästä mitä kanniskelen viikottain kotiin. En anna tämän kuitenkaan häiritä tofuinnostustani, vaan nautin herkkuruuastani entistä enemmän.

Tällä kertaa tofu sai maapähkinävoisen kuorrutteen. Päästäänkin siis toiseen suosikkiaiheeseeni - maapähkinävoihin. Tämä kulhoruoka otti vaikutteita A Brit in Helsinki -blogin rapeasta mantelitofusalaatista, jota söin aikoinaan Paulin järjestämällä brunssilla. Jäin kaipailemaan tuota nuudelikulhoa kovasti ja valmistinkin sitä kotona pari kertaa. Sitten mantelivoi pääsikin loppumaan ja "harmikseni" jouduin kokeilemaan maapähkinävoita. Eikä se suinkaan ollut pettymys, sillä maapähkinävoilla vuoratut asiat eivät vaan voi olla pahoja. Niinpä tästä sitten muotoituikin nuudelikulho, jolla on vakiopaikka arkiruokarepertuaarissani. Niin helppoa ja nopeaa tämän valmistus on! Puhumattakaan siitä ihanasta makumaailmasta!


Riisinuudelit sopivat erityisen hyvin nuudelikulhoruokiin, sillä ne imevät paljon makua itseensä. Pidän etenkin litteistä riisinuudeleista, joita nykyään onneksi löytyy hyvin kaupoista. Riisinuudeleiden maku on myös sopivan mieto, että ne eivät peitä muita hyviä makuja alleen, vaan toimivat mainiona pohjana.


Maapähkinävoitofukulho

2-3 annosta

Maapähkinävoitofu
1 pkt/270g maustamatonta Jalotofua
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta (glut.tarv.)
1 rkl riisi/omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
3 rkl maapähkinävoita

Marinoidut riisinuudelit
2 levyä/n. 140g riisinuudeleita
1 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisi/omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl maapähkinöitä

Lisäksi
tuoreita kasviksia kuten porkkanaa, parsakaalia, retiisiä, mitä haluat

Valmista ensin tofu. Kääri tofu talousliinaan ja nosta painon esim paistinpannun alle, jotta enin kosteus imeytyy pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja pyörittele maissitärkkelyksessä. Paista tofukuutioita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat rapean pinnan. Sekoita tofujen paistuessa marinadi valmiiksi eli sekoita keskenään soijakastike, viinietikka, siirappi ja maapähkinävoi. Nosta tofupannu levyltä ja lisää marinadi niiden päälle. Sekoita hyvin.

Valmista nuudelit. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Sekoita loput ainekset keskenään. Sekoita marinadi valutettuihin nuudeleihin.

Leikkaa oheen tulevat kasvikset sopiviksi paloiksi.

Kasaa kulhot. Laita alimmaiseksi nuudeleita ja kasaa päälle tofu ja kasvikset. Tämä ruoka maistuu hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

2 kommenttia :

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget