Vegaaniset bountyt ilman valkoista sokeria

15. elokuuta 2018


Kermaisen kookoksiset bountyt valmistuvat kotona nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Makeisista on myös helppo tehdä vähäsokerisia versioita, jos kuorrutteeksi valmistaa raakasuklaan itse.


Nykyään näkee paljon erilaisia suosikkikarkkien raakaversioita, terveellisempiä versioita tai ihan vaikka vain muutettuna kakuksi tai muuksi leivonnaiseksi. Boyntyt, nuo kookoksiset ihanuudet ovat olleet omia suosikkikarkkejani jo lapsesta lähtien. Kookos näin ylipäätäänkin on lähellä sydäntäni, sillä se sopii makuna kaikkeen. Nyt uusimpana asiana olenkin ihastunut peruuttamattomasti Foodinin kookosmannaan.

Kookosmanna valmistetaan kookoksen hedelmälihasta, eli siinä ovat tallella kaikki kookoksen ravintoaineet ja maut. Kookosmanna on itsessään jo hieman makeaa, joten se sopisi oikeastaan ilman makeutustakin bountyn täytteeksi. Kookosmanna onkin ihanaa smoothien tai tuorepuuron päälle pirskoteltuna tai leivonnaisissa tuomassa makua. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan!


Vegaaniset bountyt ilman valkoista sokeria valmistuvat kotioloissa hyvinkin nopeasti ja pienellä vaivalla. Ensin tehdään vain täyte, joka jähmetetään ja lopuksi lisätään kuorrute. Lisäsin ohjeeseen kaksi vaihtoehtoista tapaa tehdä kuorrutteen, joista voi valita itselleen paremmin sopivan. Tein bounteistani hieman pienempiä palasia, jolloin ne muistuttavat enemmän konvehteja kuin suklaapatukoita. Näinollen syöminen on helpompaa ja voit hyvällä omallatunnolla syödä ainakin kaksi! (todennäköisesti kolme tai useamman). 


Vegaaniset bountyt

n. 10 palaa

Täyte
2 dl kookoshiutaleita
1 dl sulaa kookosmannaa (tai 3/4 dl kookosöljyä + 2 rkl kookoshiutaleita)
1 rkl vaahterasiirappia/agavea
1 pieni ripaus suolaa

Kuorrutus
3/4 dl kookosöljyä
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
2 rkl vaahterasiirappia/agavea
tai
50 g maidotonta tummaa suklaata

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään. Soseuta massaa hieman sauvasekoittimella, niin se pysyy konvehtien muodossa paremmin. Täysin sileää lopputulosta ei tarvi tulla.

Muotoile massasta 10 pitkulaista konvehtia ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Valmista raakasuklaa sekoittamalla aineet keskenään tai sulata tumma suklaa.

Dippaa jähmettyneitä konvehteja suklaassa ja nosta leivinpaperille kovettumaan. Jos et syö kaikkea heti, säilytä konvehdit jääkaapissa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget