Hoisin tofua kiinalaisittain

20. marraskuuta 2018


Makea hoi sin kastike sopii loistavasti kiinalaishenkisen kastikkeen pohjaksi. Tämä kastike on eräänlainen vegeversio perinteisestä kenraali Tson kanasta, mutta kukin päättäkööt autenttisuudesta itse!


Aasialaiset ruuat tuovat arkeen tai viikonloppuun kivoja erilaisia makuja ja vaihtelua. Välillä meillä toisaalta naureskellaankin sille, miten paljon vähemmän tavallista suomalaista ruokaa tulee tehtyä verrattuna aasialaiseen. Tämän tästä on ramenit keittymässä tai soija- ja misopohjaiset kastikkeet hautumassa. Toisaalta vastavuoroisesti tulee kausia, jolloin tekee jotain ihan tavallista suomalaiasta, kuten keitettyjä perunoita kastikkeella tai kasvissosekeittoa. Tasapaino onkin varmaan avainsana tässä!

Hoi sin kastike on yksi sellainen aasialaisen ruuan kulmakivi, josta en ole ollut ihan varma pidänkö siitä. Kevätrullien täytteessä olen varmaan ensimmäisen kerran käyttänyt hoi sin kastiketta. Ja sitten kun sitä on joskus kokeillut vähän turhan reilulla kädellä, on ruuasta tullut vähän erikoisen makuista. Kuitenkin soijakastikepohjaisissa kastikkeissa pieni lisäys hoi sin kastiketta syventää soijan makua ja tuo ihanaa tasapainoa. Joten nyt kun olen viimein oppinut tuota kastiketta käyttämään, olen ihastunut siihen vain enemmän!


Ajatus tähän tofu-kasviskastikkeeseen tuli kuulemma perinteisesta take away kiinalaisannoksesta kenraali Tson kanasta. En ole tosiaan tuota kyseistä ruokaa maistanut missään muodossa, joten mukaelma on vain oman pääni sisällä. Hoi sin kastikkeella, riisiviinietikalla ja soijakastikkeella maustettu kastike kuulosti vain niin mainiolta idealta, että sitä täytyi kokeilla. Tässä onkin sitten mukana reilusti muitakin kasviksia tuomassa väriä ja makua.


Hoisin tofua kiinalaisittain

4 annosta


1 pkt/300g maustamatonta tofua
1 iso sipuli
2 porkkanaa
4 broccolinia
100 g siitakesieniä

Kastike
3 rkl soijakastiketta (glut.tarv.)
3 rkl hoi sin kastiketta (esim. spice up!lla on vegaanista)
3 rkl riisiviinietikkaa/omenaviinietikkaa
½ dl maissitärkkelystä
1½ dl vettä
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta

öljyä paistamiseen
tarjoiluun keitettyä jasmiiniriisiä


Kuivata tofua keittiöliinassa painon alla ennen muita valmisteluja. Laita painoksi esimerkiksi paistinpannu.

Kypsennä lisäkeriisi paketin ohjeen mukaan.

Kuori sipuli ja porkkana ja leikkaa paloiksi. Paloittele myös broccolini ja isoimmat siitakesienet. Kuutioi myös kuivatettu tofu.

Kuullota sipuli öljyssä. Lisää pannulle tofukuutioit ja paista niihin pinta. Lisää pannulle loput kasviksista ja paista miedolla lämmöllä kunnes siitakkeista häviää enin kosteus ja porkkana saa väriä pintaan.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada ainekset pannulle kasvisten päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä seosta kunnes kastikkeesta tulee paksua, jos vettä haihtuu liikaa, lisää sitä pannulle.

Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

2 kommenttia :

  1. Kuulostaa tosi ihanalta, täytyykin laittaa kokeiltaviin resepteihin. Mä rakastan vihreitä papuja "hoisin"-kastikkeella. (Lainausmerkit koska en ole koskaan laittanut ko. ruokaa hoisinkastikkeella, vaan aineksilla, joita aidossa hoisinkastikkeessa tietääkseni on :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia!
      En ookaan kokeillut vihreitä papuja hoi sin kastikkeessa, pitääkin tehdä seuraavaksi :) Mäkin usein sovellan joitain kastikkeita raaka-aineista joista ne on tehty, toisinaan kuitenkin se valmis kastikepurkki on ihan näppärä!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget