Uunijuures-kvinoakulho

12. marraskuuta 2018


Helppo kvinoakulho saa paahdetuista kasviksista ihanasti väriä ja makua. Juurekset ovat nyt syksyllä sesongissa, joten niitä kannattaa käyttää.


Kelien kylmetessä lämpimät ruuat houkuttelevat huomattavasti enemmän kuin kylmät. Runsas kulhoruoka onkin ylellistä herkkua kun haluaa lämmittää mieltä ja kehoa! Kurkumalla maustettu ja samalla värjätty kvinoa tekee kulhoruualle kauniin kultaisen pohjan, jonka päälle voi kasata mieleiset herkut.

Olen yrittänyt panostaa juuresten syömisessä enemmän, sillä ne ovat tällä hetkellä niin halpoja ja todella hyviä kaiken lisäksi! Nyt tässä vaiheessa olet jo varmasti kovin hämmentynyt kun ruuan nimessä mainitaan uunijuurekset ja näet kuvissa ruusukaaleja. Ja ei, en luule että ruusukaali on juures, sillä se ei tosiaan ole. Mutta 3/4 kasviksista tässä kulhossa ovat juureksia, joten annoin enemmistön jyrätä nimeämisessä, annattehan tämän minulle anteeksi.


Yksinkertaisimmillaan juurekset ja kasvikset valmistuvat uunissa öljylorauksen ja parin mausteen kanssa oikein mehukkaiksi. Kun juurekset jättää rouheiksi paloiksi, ei pilkkomiseenkaan tarvitse käyttää tuhottomasti aikaa ja ruoka valmistuu arkenakin helposti. Uunissa paahtaminen on mielestäni yksi parhaimmista tavoista kypsentää mitä tahansa kasviksia, sillä niiden maut pääsevät oikeuksiinsa kunnolla juuri tällöin.


Juures-kvinoakulho

2-3 annosta

Kurkumakvinoa
1½ dl kvinoaa
½ kasvisliemikuutio
2 tl kurkumajauhetta
3 rkl seesaminsiemeniä
suolaa maun mukaan

Uunijuurekset
1 iso punajuuri
2 porkkanaa
1 iso sipuli
10-15 ruusukaalta
2 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta
suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori juurekset ja leikkaa punajuuri lohkoiksi ja porkkana tikuiksi. Leikkaa myös sipuli lohkoiksi ja puolita isot ruusukaalit. Pirskota kasvisten päälle öljyä ja ripottele mausteet. Paahda kasviksia uunissa noin 15-20 minuuttia, käännä ne paiston puolivälissä.

Huuhtele kvinoa hyvin. Keitä se paketin ohjeen mukaan kasvisliemikuution kanssa. Kun kvinoa on kypsää lisää kurkuma, seesaminsiemenet ja suola.

Kasaa kulhoihin pohjalle kvinoa ja kekoa päälle juurekset. Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget