Tomaattinen papukeitto 5 minuutissa

27. toukokuuta 2019


Todella nopea ja helppo tomaattinen papukeitto, johon ainekset löytyvät todennäköisesti suoraan kotoa. Todellinen arki-iltojen pelastaja!


Tämä ruoka on todellinen arjen pelastaja! Olen todennut tämän keiton jo useamman kertaa niin käteväksi, että välillä mietin miksi oikein näen vaivaa pidempään ruuanlaittoon kuin muutamassa minuutissa saa jotain loistavaa. Ehkä vaihtelun piikkiin voisi sen laittaa, sekin on toisinaan tervetullutta.

Aluksi meillä mies teki tämän keiton kun olin kipeänä ja nälkä oli huutava. Sitten sain eteeni höyryävcän lautasellinen keittoa muutaman minuutin päästä ja kiitollisempaa ihmistä voi hakea. Silkkaa nerokkuutta etten sanoisi. Näemmä meillä ei oikeastaan edes tarvittaisi minua keittiöön kun herkulliset ruuat syntyvät ilmankin. Toki varioin tätä keittoa hieman itse tuoreella avokadolla, joten ehkä voin edes mainita olleeni osallisena reseptiin. Köh.


Muutamassa minuutissa valmistuva superkeitto on myös helposti muunneltavissa. Käytä valmiiksi maustettua tomaattimurskaa, erilaisia papuja, maissin sijasta herneitä, ihan mikä hyvältä tuntuu! Paras juttu tässä sopassa onkin se, että ainekset löytyvät todennäköisesti jo kaapista.


Nopea tomaattinen papukeitto

3-4 annosta

1 tlk/400g tomaattimurskaa
2 dl tomaattimurskatölkin huuhteluvettä
1 tlk/n.230g mustapapuja
100 g pakastemaissia
100 g kirsikkatomaatteja
100 g punaista paprikaa
1 kourallinen tuoretta/pakastettua persiljaa
2 rkl balsamicoa/muuta etikkaa
2 tl savupaprikajauhetta
pippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan

tarjoiluun avokadoa


Kaada tomaattimurska kattilaan ja laita levy päälle. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesikin kattilaan. Anna kuumentua.

Valuta mustapavut. Puolita tomaatit ja kuutioi paprika. 

Kun seos on kuumaa lisää loputkin ainekset kattilaan ja sekoittele samalla. Kun seos kiehahtaa ja kuplahtaa muutaman kerran, ota liedeltä. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Tarjoile kuumana avokadosiivujen kera.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Aionmennä himaan just kohta kokkaan" tuon. Kommentoin sit. Toivottavasti kaapista löytyy edes puolet aineksista, pavut, tomaattimurska,paprika, tomaatit, avokado,persilja, etikka, yrtit löytyy. ja vesi. Palataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu! Sullahan löytyy sitten jo melkein kaikki ainekset :) maissia jos ei ole niin voi vain jättää pois tai laittaa tilalle jotain muuta mitä löytyy! Esimerkiksi herneet tai vihreät pavut sopii hyvin myös.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget