Nokkossmoothie

1. kesäkuuta 2019


Nokkosista tehty vihersmoothie yllättää herkullisella maullaan. Kerää siis smoothievärkit ilmaiseksi kotipihasta!


Nokkonen on varma hittiherkku vihersmoothieihiin kesällä! Nokkonen toimii smoothiessa kuten pinaatti tai lehtikaali ja sisältää myös rutkasti ravintoaineita. Nokkosen voi käyttää smoothieen raakana, vaikka yleensä se suositellaankin ryöpättäväksi. Ryöppäämisellä nokkosesta poistetaan nitraatteja keitinveteen. Kun nokkoset kerää nuorina ns. tavalliselta kasvupaikalta eikä esimerkiksi ulkokäymälän läheisyydestä tai muista liian ravinnepitoisista paikoista, ei nitraattipitoisuuden kanssa pitäisi olla ongelmaa. Varsinkaan kun raakaa nokkosta ei syö litratolkulla. Halutessaan nokkosen voi kuitenkin ryöpätä smoothieenkin, siitä ei ole mitään haittaa.

Nokkonen sopii smoothieen mainiosti, joten suosittelen kokeilemaan. Mikä olisikaan sen kätevämpää kun kerätä smoothievärkit kotipihalta. Instan storien puolella avasinkin hieman pienia smoothieongelmiani, sillä nokkossmoothie meinasi hyytelöityä tehosekoittimeeni. Minulla on aiemminkin käynyt samoin vihersmoothien kanssa, että jokin yrtti tai salaatti on hyytelöittänyt smoothien lusikoitavaksi. Hyytelöitymisestä selviää kuitenkin sillä, että sekaan lisää tarpeeksi nestettä, jolloin rakenteesta tulee vain sopivan paksua ja juotavaa. Vielä kun keksisin mikä raaka-aine tai osanen hyytelöitymisen aiheuttaa, sillä olen saanut hyytelöityä smoothiet jo kolmella eri aineksella.


Nokkossmoothie

3-4 annosta

3 dl tuoreita (nuoria) nokkosia
3-4 banaania
1 limen mehu
15 cm pala kurkkua
vettä

Huuhtele nokkoset ja poista tarvittaessa paksut varret.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Jos rakenne on liian paksua, lisää vettä kunnes rakenne on sopiva.

Vinkki! Mulla tämä smoothie muuttui muutaman minuutin odottelun jälkeen aika vanukasmaiseksi, joten jos sullakin käy niin, lisää vain vettä reilusti niin rakenteesta tulee sopiva ja sitä pystyy juomaan. Vaihtoehtoisesti ota lusikka avuksi ja syö vanukkaana!


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget