Currysosekeitto bataatista beanit-suikaleilla

27. marraskuuta 2019


Mausteinen currysosekeitto lämmittää mukavasti ja tuo vähän vaihtelua sosekeittoihin! Rapeaksi paistetut beanit suikaleet sopivat loistavasti keiton kaveriksi!


Viimeaikoina meillä on tehny paljon erilaisia keittoja. Ne ovat vain niin helppoja, täyttäviä ja toisaalta kevyitä. Ne kestävät myös hyvin säilytystä, joten kerralla voi tehdä isomman satsin ja syödä loput myöhemmin! Tosin välillä naureskelenkin sille, että teen ison määrän keittoa ajatuksissa saada siitä evästä seuraavalle päivälle, mutta ruokailun jälkeen kattilan pohja paistaa armottomasti. Ehkä siis vielä suurempi keittomäärä riittäisi meidän annoskoille!

Tämä currysosekeitto syntyi idealla saada vaihtelua sosekeittoihin! Kasviksista tulee mielestäni paljon maukkaampia, kun ne paahtaa uunissa ennen soseuttamista. Tässäkin sopassa kaikki kasvikset paahdetaan ensin uunissa ja sen jälkeen ns. maustekasvikset ja currymausteet paistetaan ensin kattilassa. Paistamalla saa vielä curryjauheen maut kunnolla esiin. Ja koska sosekeitto olisi sellaisenaan hieman tylsähköä, on siihen kiva laittaa jotain oheen, joten paistoin tämän sopan kaveriksi beanit-suikaleita, jotka toimivat todella hyvin!



Currysosekeitto bataatista beanit suikaleilla

4 annosta

2 isoa keltasipulia
5 valkosipulin kynttä
1 iso bataatti, n. 600 g
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
5 cm pala inkivääriä
1 (mieto) chili
5 oksaa sitruunamelissaa
1 rkl curryjauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl kanelia
2 tl kurkumajauhetta
2 tl kuminansiemeniä
1 tl valkopippuria
½ tl suolaa
1 tlk/400 ml kookosmaitoa
vettä

Lisäksi
sitruunaisia Beanit suikaleita
1 rkl sitruunamehua
2 oksaa sitruunamelissaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

 Kuori sipuli, valkosipulit, bataatti ja porkkanat. Leikkaa paloiksi ja pirskota puolet öljystä niiden päälle. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Kuori ja pilko inkivääri ja siivuta chili (poista halutessasi siemenet). Revi sitruunamelissa. Paahda kattilassa lopussa öljyssä. Lisää pannulle myös mausteet ja paahda niitäkin.

Lisää kattilaan kypsät kasvikset ja kookosmaito. Soseuta sileäksi. Lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Paajda beanit suikaleet pannulla. Kun niissä on rapea pinta lisää sekaan sitruunamehu.

Tarjoile keitto suikaleiden ja tuoreen sitruunamelissan kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget