Taateli-suklaakakku fudgekuorrutteella

21. marraskuuta 2019


Tiivis taateleilla höystetty suklaakakkupohja ja päällä ihanaa fudgekuorrutetta. Täydellinen yhdistelmä suklaata ja makeutta. Parhaimmillaan tämä kakku on saatuaan seistä päivän jääkaapissa.


Viimeaikoina päivät ovat menneet kuin hujauksessa, sillä muutossa on riittänyt vielä tekemistä ja työkiireet ovat ottaneet veronsa. Minut tosiaan perehdytettiin uuteen työnkiertoon ja sen sisäistäminen on vienyt vähän mehuja iltojen jaksamiselta. Kun olen päässyt kotiin ja tuijotellut tyhjien ja täysien muuttolaatikoiden kasoja, ei ole paljoa ehtinyt miettiä kuin selviämistä hetki kerrallaan eteenpäin (tai sanottakoon järjesteltävä tavara kerrallaan). Mutta kyllä tämä tästä, nyt ollaan jo monen asian kanssa voiton puolella! Pian saakin jo aloittaa joulujuttuja ihan tosissaan, kun uusi keittiökin alkaa olla käyttökunnossa ja löydänkin sieltä jo jotain!

Tämä suklaapiirakka onkin ensimmäinen juttu, mitä leivoin uudessa keittiössäni. Aluksi meinasin tehdä mokkapaloja, mutta sitten kun en löytänyt oikeita värkkejä tarpeeksi, päädyin tekemään taatelikakun, mikä oli lopulta loistava tuuma! Tein kakun pohjasta tiiviin taatelikakkuhenkisen suklaapohjan, jonka päälle tein helpon ja tuhdin suklaafudgekuorrutteen. Kuorrute toimii ihan sellaisenaankin fudgena, jos haluat herkutella vain sillä! Tee silloin fudge suoraan vuokaan leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa.


Tämä kakku onkin ollut näiden muuttokiireiden keskellä arki-iltojeni pelastaja. Leikkasin sen pieniksi paloiksi pakastimeen ja olen sieltä sulatellut aina palan kerrallaan kun tilanne on ollut tiukka ja olen tarvinnut suklaista boostia! Tämä kakku kestää siis mainiosti pakastamisen ja siitä tulee ihanaa kun sen sulattaa mikron sulatusteholla, jolloin se lämpenee hieman, mutta kuorrute ei sula. Kakku on toki hyvää jääkaappikylmänäkin, mutta maut pääsevät oikeasti oikeuksiinsa kun se on huoneenlämmintä tai aavistuksen lämmitettyä. Samalla myös fudge leikkautuu pehmeämmin.



Taateli-suklaakakku fudgekuorrutteella

9-10 palaa

Taateli-suklaakakku
2 dl kahvia (tai kasvimaitoa)
15 (tuoretta) taatelia
2 tl omenaviinietikkaa
150 g maidotonta margariinia
1 dl kookos/fariinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Fudgekuorrute
150 g vegaanista tummaa/maitosuklaata esim Pandan tumma suklaa
2 dl kookoskermaa (kylmän kookosmaitotölkin valkoinen kermaosa)
½ dl maapähkinä- tai mantelivoita
ripaus suolaa
(1-2 rkl vaahterasiirappia)

koristeluun hasselpähkinöitä tai strösseleitä


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Jos käytät kuivempia taateleita, liota niitä kuumassa kahvissa vähintään 5 minuuttia. Jos käytät pehmeitä taateleita, liotusta ei tarvita.

Laita taatelit ja kahvi kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voit pilkkoa taatelit veitsellä mahdollisimman pieneksi ja sekoittaa kahviin. Lisää seokseen etikka ja margariini ja sekoita hyvin tasaiseksi tahnaksi. Lisää kuivat aineet ja kääntele taikina sekaisin.

Kaada taikina 20x30 cm tai pyöreään 26 cm vuokaan ja tasoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulta, kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmoiseksi, mutta reunoilta puutikku tulisi olla pistäessä puhdas.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja kookoskerma kattilassa. Lisää maapähkinävoi, suola ja halutessasi makeutus. Kaada täyte kakun päälle vuokaan ja ripottele hasselpähkinärouhe päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kakun maku on parhaimmillaan kun se on saanut muhia seuraavaan päivään tai pidempään. Kakun voi myös pakastaa ja sulattaa jääkaapissa yön yli tai mikron sulatusteholla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

6 kommenttia :

  1. Kuivattuja taateleita olis 250g paketti. Voisiko sitä hyödyntää tässä reseptissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki! Ohjeessa on vinkki kuiville taateleille, eli laske niitä sama määrä kuin ohjeessa on, mutta liota ne ensin lämpimässä kahvissa/kasvimaidossa, että ne pehmenevät. Muutama minuutti riittää. Sitten jatka normaalisti.

      Poista
    2. Tää mun paketti on tämmöinen "tiiliskivi" taateleista. Mahdoton laskea. Osaatko arvoida painoa, että voisin leikata siitä sopivan määrän?

      Poista
    3. Ehkäpä jotain 130-150grammaa? Jos ne on kovin kuivia siinä tiiliskivessä, niin kannattaa liottaa pidempään että pehmenevät ja soseuttaminen on helpompaa

      Poista
    4. Kiitti, tiiliskivitaateleilla oon tehnyt joskus kakun. Liotuksen jälkeen ne on jäähdytetty vatkaamalla. Täytyypä melkein kokeilla, miten vaikuttaa koostumukseen.

      Poista
    5. Okei! Toivottavasti onnistuu :) Olisi kiva kuulla miten käy!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget