Suklainen herkkupuuro

12. toukokuuta 2020


Puuron ei aina tarvitse olla tylsää perusruokaa vaan sen voi naamioida herkulliseen huntuun! Tämä herkkusuklaapuuro käy kuitenkin mainiosti vaikka aamupalallekin!


Kuulutko siihen porukkaan, joka pitää puuroa tylsänä perusruokana tai ruokana, joka ei täytä juuri yhtään? Vai kenties siihen porukkaan, joka on jo hoksannut puurojen kaikki mahdollisuudet? Ihmettelen usein kun muut puhuvat siitä, että puuro ei täytä tai että ei jaksa syödä aina puuroa. Kun todellisuudessa puuroissa on niin paljon variaatiomahdollisuuksia!

Mä tuunaan aina aamupuuron kunnon setiksi, josta löytyy vaikka ja mitä. Toisinaan kuitenkin on ihana tehdä tällaisia herkkupuuroja, joista löytyy paljon makua ja vähän jotain enemmän kuin tavallisesti arkisin. Herkkupuuroon ei ole pakko lisätä sokeria sellaisenaan, vaan makeutusta voi tuoda vaikka taateleilla. Tässä herkkupuuro on suklainen tuorepuuro, joka on helppo valmistaa vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Tuorepuurot ovatkin käteviä ajansäästäjiä, kun ne voi valmistella jo etukäteen valmiiksi. Koristelut voi tehdä sitten ennen tarjoilua, niin ne pysyvät hyvänä.


Suklainen herkkupuuro

1 reilu annos

2 dl kaurahiutaleita (glut.tarv.)
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 lusikankärjellinen vaniljaa
2 dl valinnaista kasvimaitoa (glut.tarv.)
5 taatelia
tarvittaessa ½ dl vettä

koristeluun vadelmia, kookoslastuja ja rouhittua (chili)suklaata

Sekoita kaurahiutaleet, maapähkinävoi, kaakao, suola, vanilja ja kasvimaito kulhossa.

Pilko taatelit mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää muihin aineksiin.

Nosta puuro tekeytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, mielellään yön yli. Jos jätät puuron yön yli, kannattaa lisätä ½ dl vettä, että rakenteesta ei tule liian kiinteä.

Koristele puuro ennen tarjoilua.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget