Perunapannu tofupekonilla uusista perunoista

25. heinäkuuta 2020


Mitä tehdä uusista perunoista? Tämä uunissa paahdettu perunapannu on helppo tapa jalostaa uusia perunoita menettämättä niiden parhaita puolia. Kaveriksi tein suolaista tofupekonia.


Uudet perunat, nuo kesän ohikiitävän hetken viipyvät superherkut. Alkukesästä mä kaipaan uusia perunoita ihan vaan sellaisenaan, koska niissä on se ihan oma juttunsa! Ei siis tarvi kuin keittää perunat, liiskata ne laitasella ja laittaa sulaa margariinia ja suolaa. Se ei muuta tarvi. Eikö kuulostakin tylsältä? Mut se on siitä huolimatta niin hyvää! Suora pikamatka lapsuuden makuihin ja tunnelmaan.

Oon myös aika varma, että uusien perunoiden syöntityyli on geneettistä. Mä työn uudet perunat samalla tavalla kuin äiti liiskaamalla haarukalla. Kyselin instan puolella muiden tapoja syödä uusia perunoita ja variaatiota löytyi aika paljonkin. Aika yleinen tapa oli margariininokare perunoiden päälle, mutta perunat syödään kokonaisena/paloina. Muussaajia löytyi kuitenkin muutama muukin, eli selvästi en oo yksin hassun tapani kanssa.


Noiden ensimmäisten perunoiden jälkeen rupeaa kuitenkin ennemmin tai myöhemmin (yleensä myöhemmin) kaipaamaan jotain vaihtelua perunoihin. Sillä kesällähän uusia perunoita syödään sitten paljon. Uudet perunat ovat kuitenkin niin hyviä, että niiden makua ei halua peitellä liiaksi. Uunissa paahtamalla niiden ihana maku säilyy, mutta lisäksi saadaan myös paahteinen herkullisuus.

Kaveriksi paistoin tofupekonia, mutta yhtä hyvin voit käyttää esim valmiiksi maustettua nyhtökauraa tai härkistä. Tai miksei vaikka paistettuja beanit-suikaleita tai vegenakkeja, kaikki toimii! Ehdoton lisä on kuitenkin tuo päälle ripoteltava tuore persilja. Se on niin pakko juttu ja tekee annoksesta täydellisen. Sitä kannattaa kuitenkin oikeasti silputa pieneksi ja lisätä reilusti. Ei sitä vakio ysärin persiljanlehti koristeena linjaa vaan ihan reilulla kädellä silppua vain annoksen päälle!


Tää on tosi helppo ja nopea ruoka varsinkin silloin, jos keitettyjä uusia perunoita on jäänyt edelliseltä aterialta. Meillä ainakin on tapana paistaa iso kattilallinen uusia perunoita kerralla, jolloin niitä voi paistaa pannulla seuraavana päivänä tai miksei juuri sitten paistaa näin uunissa.


Perunapannu tofupekonilla uusista perunoista


Tofupekoni
1 pkt/300 g maistamatonta tofua (voit käyttää myös kaurapalaa)
2 rkl soijakastiketta
2 tl nestesavua
1 rkl savupaprikajauhetta
2 tl vaahterasiirappia
2 tl (seesami)öljyä

Lisäksi
N. 1 kg keitettyjä uusia perunoita
1 punainen paprika
50-100 g vegaanista cheddaria esim violife mature cheddar
1/2 ruukkua persiljaa


Kääri tofu keittiöliinaan ja laita hetkeksi painon alle imemään nestettä.

Pese ja kypsennä uudet perunat, voi jäyyää aavistuksen kovaksi, ne jatkavat kypsymistä uunissa.

Laita uuni kuumenemaam 225 asteeseen.

Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi/suikaleiksi ja laita kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Anna marinoitua 5-10 min ja sekoita välillä.

Paista tofupaloja pannulla öljyssä rapeaksi.

Levitä perunat uunipannulle ja murskaa jokaisen rakenne rikki haarukalla mutta älä muhjaa.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Levitä perunoiden päälle tofumuru ja paprikasilppu. Ja raasta juusto päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 min, että juusto hieman sulaa ja perunat saavat väriä.

Silppua persilja pieneksi ja levitä perunoiden päälle.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget