Kurpitsapiirakkapulla eli kurpitsapiirakka pullapohjalla

20. lokakuuta 2020


Kurpitsapiirakka ja pulla yhdistettynä! Eli pullapohjainen kurpitsapiirakka, tämä pulla on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Syksyn kurpitsasesonki on parhaimmillaan ja kauppojen hyllyillä on toinen toistaan komeampia kurpitsoja! Oma suosikkikurpitsani on hokkaido, sillä siinä on kaunis oranssi väri ja maku on hyvä, ei liian makea. Myskikurpitsa puolestaan on helpoiten saatavilla oleva kurpitsa, joka on hieman makea, mutta sen väri voi vaihdella haalean keltaisesta oranssiin. Kuvan täytteessä käytin myskikurpitsaa, joka sattui olemaan haalean oranssia, joten täytteestä ei tullut niin hehkuvan oranssia mitä olisi voinut. Mutta onneksi tämä on vain kosmeettinen juttu. Mutta mikäli kurpitsaleivonnaisen värillä on väriä, valkkaa varmana vaihtoehtona hokkaidokurpitsa tai perinteinen iso oranssi kurpitsa.


Kurpitsapiirakan ja pullan yhdistelmä on oivallinen leivonnainen silloin kun et osaa päättää mitä tekisi! Kaksi herkkua yhdellä iskulla. Mietin tätä reseptiä ideoidessani, että jos kerran mustikkapiirakkakin tehdään pullapohjaisena, niin miksei sitten kurpitsapiirakkakin! Syömistä helpottamaan tein tosin kurpitsapiirakan pullan kokoisena, jolloin syöminen on helpompaa isosta piirakasta leikkaamiseen verrattuna. Kurpitsatäytteen maut ovat ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin mausteet ovat saaneet tasaantua.

Halloweenia ajatellen voit koristella pullat hauskasti sulalla suklaalla mieleiselläsi kuviolla, mutta suklainen hämähäkinseitti on ainakin helppo juttu! Piirrä vain suklaalla spiraali ja vedä seitin poikkiviivat tikulla suklaan ollessa vielä sulaa.



Kurpitsapiirakkapullat

10 pullaa


Pullataikina
2½ dl valinnaista kasvimaitoa
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 dl valinnaista sokeria
n. 7½-8 dl vehnäjauhoja (voi korvata 3 dl täysjyvällä)
3 rkl maidotonta margariinia

Täyte
200 g/3 dl kurpitsasosetta
1 dl soijajugurttia
1 dl kondensoitua kookosmaitoa
2-4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl ceylonin kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
ripaus suolaa

voiteluun kauramaitoa
koristeluun sulaa suklaata

Valmista ensin taikina. Lämmitä kasvimaito vajaa kädenlämpöiseksi ja murenna sinne hiiva ja lisää sokeri. Odota muutama minuutti että näet hiivan aktivoituvan. Ala lisätä jauhoja pienissä erissä ja sekoita taikinaa aina välissä. Kun olet lisännyt n. 7 dl jauhoja, vaivaa taikinaa useita minuutteja, että se saa sitkoa. Lisää jauhoja vielä tarvittaessa, että taikinasta tulee tarpeeksi kiinteää. Lisää lopuksi margariini ja sekoita taikina sekaisin. Jätä kohoamaan noin 30-45 minuutiksi liinalla peitettynä vedottomaan paikkaan, esim uuni jossa valo päällä.

Valmista täyte. Sekoita kurpitsasose, jugurtti, kondensoitu kookosmaito ja 2 rkl sokeria keskenään. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Lisää loput täytteen aineksista ja sekoita.

Kun pullat ovat kohonneet, jaa taikina 10 osaan. Pyörittele osista pallot ja nostele ne uunipannulle. Anna kohota vielä 10-15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Painele pullien keskelle kolot ja levitä taikinaa niin että taikinan keskelle tulee laakeampi kolo, johon täytettä voi lusikoida. Lusikoi täyte tasan pulliin ja tasoita täytteen pinta, ettei siihen jää teräviä piikkejä, jotka palavat. Voitele pullan reunat.

Paista pullia 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Pulla saa hieman saada väriä reunoilta ja täytteen päältä.

Anna jäähtyä. Täytteen maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pullat halutessasi sulatetulla suklaalla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Nam! Mielenkiintoinen ja minulle aivan uudenlainen vegaaninen leivonnainen. Pitääpä pistää testiin, nämähän sopivat vaikka Halloweenin juhlintaan :)

    -Noora
    wwww.wonderworldofnoora.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora!
      Ajattelinkin että halloweenina olisi aika hauska :)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget