Samettinen kurpitsakeitto

2. marraskuuta 2020


Täydellisen sileän sosekeiton salaisuus piilee tehosekoittimessa. Tässä ohje helppoon ja maukkaaseen kurpitsakeittoon.


Perusjuttujen äärellä on hyvä piipahtaa aina silloin tällöin. Jotkin asiat ovat tyydyttäviä sellaisella jännällä tavalla, että sen vain tietää olevan oikein. Yksi tällainen tyydyttävä asia on samettisen sileä sosekeitto. Ei klumpun klumppua, vaan täysin sileä rakenne, jota on suorastaan ilo syödä. Jännä kyllä kuitenkin, sileän sosekeiton tekeminen on yllättävän vaikeaa. Keksin kuitenkin laiskuuksissani siihen aika helpon keinon: tehosekoitin. Kun sosekeittomassan ajaa tehosekoittimessa sauvasekoittimen sijaan, siitä tulee ihanan sileää. Tämä toki vaatii kylmät ainekset tai lämpöä kestävän tehosekoittimen.

Jos sulla on siis kotona jo valmiiksi lämpimän sekoittamiseen soveltuva tehosekoitin, niin paahdetut kasvikset vaan sinne ja menoksi! Jos sellaista ei kuitenkaan löydy, ei hätää! Joudut käyttämään vain vähän enemmän aikaa ja antamaan kasvisten jäähtyä (huom. ei aktiivista keittoaikaa). Jäähyn jälkeen samat sävelet ja tehosekoitin laulamaan. Lopputuloksena ihanaa sileää soppaa!


Samettinen kurpitsakeitto

4 annosta

½ oranssi kurpitsa n. 1 kg
1 punainen (mieto chili)
1 tlk kypsiä kikherneitä
1 tlk kaurafraichea
1 tl valkopippuria
suolaa maun mukaan
vettä sopivan koostumuksen saavuttamiseen

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leikkaa kurpitsa siivuiksi ja kuori palat terävällä kuorimaveitsellä. Jos tämä on liian vaikeaa, kuori palat vasta kypsänä. Leikkaa siivut vielä paloiksi. Leikkaa chili auki ja poista siemenet.

Paahda kurpitsoja ja chiliä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Laita kurpitsa, chili, kikherneet ja kaurafraiche tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä tehosekoittimeen, että massa ajautuu paremmin. Voit myös ajaa seoksen kahdessa osassa, jos tehosekoittimen kannun tilavuus ei riitä. 

Laita keitto kattilaan ja lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Tarjoile lämpimänä.
 


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget