Biscoff-piparkakkublondiet

13. joulukuuta 2020


Makeat ja tahmaiset piparkakkublondiet tyydyttävät suuremmankin leivonnaishimon ja maistuvat ihanan jouluisilta!


Ilmiömäinen biscofftahna on villinnyt ihmisiä viimekuukausien aikana, olen kuitenkin jotenkin ihmeen kaupalla onnistunut välttämään sen maistamista, ja vähän ihmetellyt tuota tohinaa. Miten muka joku keksitaikina voisi olla jotenkin niin ihmeellistä? Lopulta uskaltauduin ostamaan meille purkillisen, jonka jälkeen todella ymmärsin miksi, sen jälkeen koin oloni tyhmäksi, että edes epäilin!

Biscofftahnan maku on juuri sellainen mitä purkki antaa ymmärtää, eli maistuu karamellisoiduilta kekseiltä. Mieheni heitti aika kuvaavan lausahduksen tahnaa maistettuaan, että se on kuin keksiä, jonka joku olisi jo pureskellut. Kieltämättä kaikessa ällöttävyydessään fiilis vähän on se! Tahna on niin keksien makuista tahnaisessa muodossaan, ei siis tarvi pureskella. Mutta siis todellakin tuo tahna on niin hyvää ja sopii todella moneen!


Biscofftahna päätyi piparitaikinan kanssa blondieisiin ja lopputulos oli ihana. Täyteläisen tahmaista blondieta karamellisoidulla ja piparkakkuisella lisällä. Överiherkku, jota riitti ainakin minulle pienempi pala kerrallaan. Kakku jähmettyy jääkaapissa ollessaan, jolloin sitä on helppo syödä käsin. Suoraan uunista otettuna se on aika pehmoista, joten malta odotella jos haluan paremmin koossa pysyviä herkkuruutuja!


Biscoff-piparkakkublondiet

8-12 palaa

3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 1 tl vaniljasokeria
1½ dl valinnaista sokeria
2½ dl valinnaista kasvimaitoa
1 dl/125g biscoff spreadia (eli karamellisoitua keksitahnaa, voi korvata maapähkinävoilla)
1 dl öljyä
100 g piparkakkutaikinaa

koristeluun n. 50 g piparkakkutaikinaa


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kasvimaito, keksitahna ja öljy ja kääntele taikina sekaisin, voit koittaa pienistää keksitaikinaklönttejä, mutta älä sekoita liikaa.

Murustele piparitaikina taikinan sekaan ja kääntele pari kertaa sekaisin.

Kauli koristeluun tarkoitettu piparitaikina levyksi ja leikkaa piparimuotilla tai vapaalla kädellä siitä haluamiasi kuvioita.

Kaavi taikina 20x30 cm uunivuokaan ja tasoita pinta. Koristele piparikuvioilla.

Paista 175 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Taikina tuntuu keskikohdasta hieman pehmeältä tässä, se jämäköityy jääkaapissa. Anna siis jäähtyä tai syö tahmaisena heti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget